2024-12-23 343 瀏覽
難得呢日夠腳食小炒,好耐無食過大排檔了,一於去食我心心念念嘅啫啫通菜煲不過之前都係有人帶,今次望住google map揾,去咗間未去過既分店我哋四個人 就叫咗四個餸,啫啫通菜煲,芥蘭炒牛肉,薯仔牛柳粒同豉椒蒸白鱔最先上係啫啫通菜煲,一上枱見到個量呆咗,幾乎滿瀉咁濟,而且未見過用石鍋上😂不過天氣凍 可以保下温都係好事。無之前食嘅啫啫咁惹味 有啲失望,但叫做無咁熱氣之前嘅薯仔牛柳粒係招牌,呢個無得輸 同以前食開嘅一樣好味,係個量好似少咗啲,薯仔都係咁甜好正 牛柳粒都非常淋 一啲筋都無芥蘭炒牛肉有驚喜,菜有菜味 牛肉都好香又夠淋白鱔都唔錯嘅,比較油就算了 豉椒唔夠油又唔好食,但啲鱔有啲多骨,如果再多啲肉就perfect

芥蘭炒牛肉有驚喜,菜有菜味 牛肉都好香又夠淋