2023-12-12
由懷孕到BB出世😝好耐無食過德國菜啦!因為一諗起德國菜就會有啤酒🍻豬手🍖忍咗咁耐都唔知屋企附近已開左間好出名嘅德國餐廳🍴即刻帶👶🏻一齊來試吓先😋🍖 德國咸豬手配酸菜及薯仔沙律一提起德國菜當然唔會少得脆卜卜嘅豬手啦😋今次呢碟豬手仲幫我哋切好試要碟,外脆內熱咁😍真係好好味!當然如果配多杯德國啤酒🍻就更加滋味啦😝但可惜帶住👶🏻👶🏻飲唔到,下次一定要同姊妹來暢飲🍺🍺🍺🍽️ 炸香草豬肉腸併盤食德國嘢當然就要試埋佢哋嘅德國腸啦😋今次我哋少少地叫咗碟細併盤試吓😋有三款腸,香草豬肉腸、芝士夾心腸同辣肉腸,由於小Sun比較喜歡芝士,所以勁愛芝士夾心腸,配咪大大碟意粉真係飽到上心口😂🥩 厚切帶骨豬扒估唔到5pm仲有set餐揀😍今次試咗呢個豬扒飯,好大塊好juicyyyy😋仲要好平!成個set只係$68包野飲🍹真係真係平靚正之選🎉大埔呢間德國餐廳好Baby Friendly,有bb椅同餐具🍴而且新開環境乾淨同裝修靚,仲有室外俾BB一邊食一邊同公園仔嘅狗仔🐶互動,仔仔好開心!下次想同BB來chill吓會再來呢間德國餐廳😋
🍖 德國咸豬手配酸菜及薯仔沙律
🍽️ 炸香草豬肉腸併盤