2010-07-12
松記間唔中都有幫襯的. 深水埗 , 佐敦的都有去.但黎荃灣哩間就較多, 因為男朋友住荃灣.一直以來都覺得哩間糖水鋪味道各樣算是不過不失, 所以一直都有幫襯, 但經過尋日之後就唔會再黎喇.尋日兩個人order得一個白色世界, 配料有香蕉, 大粒西米, 同白色形態似涼粉ge東東. 其實每一次都係因為哩個似白色涼粉ge東東先黎幫襯, 因為幾中意佢有一陣好似鳳仙雪條外面果層黃色皮ge味道.但今日呢d 東東係完全無味, 而且個甜品雖然已加奶, 但第一啖已經食唔到有奶味.成碗野可以話係無味可言. 香蕉又唔香, 大粒西米更加唔會有味啦.食到一半, 已經係晒水, 咁你就知碗野有幾淡.仲要中途個伙記叫多2個人坐落黎, share 唔係問題, 問題係間鋪起碼仲有兩, 三張枱係完全無人坐, 但佢竟然安排多兩人坐落黎. 之前一路哩間鋪服務都唔係好, 但今次煩到係自己, 所以唔會再黎喇, 又唔係得你一間.
但黎荃灣哩間就較多, 因為男朋友住荃灣.
食到一半, 已經係晒水, 咁你就知碗野有幾淡.