2023-12-13
今日去開尖沙咀想食好西慶祝,簡左呢間三郎燒肉。環境好靚好舒服,好岩同朋友一齊食飯傾計。呢到當然要試試佢既招牌,店員推薦二人套餐 「熊本產 阿蘇王赤牛 廚師發辦套餐」。野食真係超級豐富,最中意就係呢到既Omakase 種類好多,有刺身又有燒肉又有手卷又有煲仔飯😙⭐️前菜⭐️季節刺身⭐️粒貝後腿肉他他⭐️嚴選赤牛3款⭐️魚子醬日本海膽赤牛卷⭐️煙燻慢煮日本生蠔赤牛卷⭐️漬物盛合⭐️季節燒海鮮⭐️海鮮茶壺湯⭐️溫泉蛋櫻花蝦赤牛煲仔飯⭐️抹茶紅豆白玉雪糕佢嘅季節刺身油脂味十足非常之好食。當然佢呢度唔少得嘅就一定佢佢嘅燒肉啦,呢個餐包咗三款嘅靚牛,每一款都係好有鮮牛香味,真係好正!另外佢煲仔飯真係超級有誠意,唔單只係真係有飯焦,而且用到嘅牛嘅份量超級多,赤牛用嚟做煲仔飯都係第一次食!成個煲仔飯都充滿香味🥰而且佢個甜品完美咁結束呢一餐,本身仲以為係雪糕咁簡單,點知佢仲有紅豆白玉,非常之煙靭,我好鍾意!整體嚟講呢間日本餐廳非常之推薦,好啱有啲咩慶祝活動同朋友情侶一齊嚟食😜
⭐️前菜
⭐️季節刺身