2021-03-17
今日之前如果你問我係香港食burger 要去邊到,我會答你尖沙咀同港島區;但試過seafood stand 後,我會話你知仲有個新選擇,就係樂富!平日都唔多機會去到樂富,機緣巧合下見到位於樂富廣場嘅seafood stand,喜歡漢堡嘅我當然要試下。Burger 方面就試左招牌嘅牛魔王漢堡,呢到有樣好就係可以加配自己想食嘅配料,我就加左薯餅。 漢堡大小剛剛好,面包有加牛油烘過,牛肉亦夠晒厚身,而且有肉汁夠 juicy,再加埋honey mustard 醬,絕對有水準。主食方面亦叫左羊鞍,有人會怕羊嘅味道,但呢到嘅羊鞍肥瘦適中,不會太騷,而家煎到表面香脆,口感肉質都一流。另外叫左烤雞藍做小食,裡面有雞鎚同單骨雞翼,小小微辣而且香口,食起上嚟亦非常方便,呢點可以顯示出老闆嘅細心。