2024-07-29 826 瀏覽
做咗人幾十年,近呢幾年我終於搵到唔同區域嘅一啲療癒食店分別係港島區大坑同九龍區九龍城雖然唔係啲咩特別嘅嘢食都係一般茶餐廳大排檔亦都有佢哋各自嘅態度,不過唔知點解話佢話佢囂張,但係點都會死死地氣走埋去呢間有蔡瀾提字嘅街市熟食店,以前兩個人可以share,而家一個人唔share咪自己食晒佢囉。必點就係豬扒麵加沙嗲汁 熱奶茶 雖然港島區嗰間都係出名豬扒,不過我就中情呢度嘅炸豬扒 雖然又要自己切(以前都有人代勞)自己切好巴閉咩?又唔係唔識切?雖然近期有個變奏版蔥油撈麵(沙嗲汁)不過我都係希望有啲濕濕地 其實奶茶我就覺得冇大坑嗰間咁正宗(不過其實而家質素都下降咗)但係大排檔,點都要飲杯熱奶茶啦! comfort food ❤️永遠都咁多人排隊有一日我仲撞到吳林峯🤭
做咗人幾十年,近呢幾年我終於搵到唔同區域嘅一啲療癒食店
分別係港島區大坑同九龍區九龍城

必點就係豬扒麵加沙嗲汁 熱奶茶