餐廳: 渝薌烤魚
資訊:

2024-07-24 65 瀏覽
通常去九龍城大家都會諗起泰國菜,但係聽朋友介紹呢度有間正宗烤魚都好出色,所以今日就嚟試吓店舖很樸實,就是每一枱都放住熱騰騰的烤魚,聞到烤魚嘅味道都好想快啲食,今次點咗無幼骨既鉗魚,就是想食落啖啖肉嘅感覺🤤烤魚又唔同煮法,因為朋友唔食辣,所以揀咗香蔥味嘅烤魚,成盤都係蔥好香呀🤤🤤除咗烤魚,呢度仲有唔同嘅串燒選擇,試咗覺得最正嘅係新鮮白鱔串🤩烤得皮脆肉嫩,謝美嘅白鱔真係好正呀,記得嚟到要試吓店員好貼心咁整緊嘅時候又會幫我剪開條魚,慢慢食吓食吓,不知不覺食到烤魚都滾咗魚湯出嚟,原來先係戲肉,係時候點返啲菜同埋烏冬,吸返晒啲魚湯汁,先係食烤魚最正嘅部份平時去九龍城淨係識食泰國菜嘅,可以試吓其他口味呀

平時去九龍城淨係識食泰國菜嘅,可以試吓其他口味呀