📍九龍城小清新cafe‼️• 一嚐茶餐廳風味bagel🥯-- 慵懶生物🐱💛·Follow @pigfoodiexhk for more food!🐷💛#pigfoodiexhk_九龍城#pigfoodiexhk_cafe#pigfoodiexhk_黃店========================自從搬咗屋之後都多咗嚟九龍城食嘢,前排同朋友終於嚟咗bokmark咗好耐嘅慵懶生物😆當日12:30嚟到已經八成滿座,坐多一陣已經要排隊,可見頗受歡迎😋------------------------------⭐️椒絲腐乳卡邦尼意粉2.1 $95 (4.2/5)醬汁撈埋生蛋黃之後口感creamy,腐乳味唔太濃烈算易入口,不過小編就覺得可以再重口味啲!🙈意粉口感彈牙,都幾掛汁,中間仲混合唔少煙肉粒,頗有鹹香~·⭐️茶餐廳麵包圈 $90 (3.9/5)餡料係鹹牛肉煎蛋,再加上芝士、椰菜絲沙律菜、花生醬,真係好有茶餐廳嘅風味😋食落鹹甜交錯,又不失清新嘅感覺!惟bagel就普普通通,整體偏乾韌有啲難切🙈·⭐️Ginger Spice Latte $33 (3.5/5)香料味道非常強烈,飲落都頗辣喉!🙈都係比
#pigfoodiexhk_九龍城
#pigfoodiexhk_cafe
#pigfoodiexhk_黃店
========================
⭐️椒絲腐乳卡邦尼意粉2.1 $95 (4.2/5)

⭐️茶餐廳麵包圈 $90 (3.9/5)

香料味道非常強烈,飲落都頗辣喉!🙈都係比較啱冬天飲呢xdd
⭐️Apple Osmanthus Oolong $37

清新解膩,帶陣陣清香~
整體嚟講食物ok但未至於好有驚喜🙈但環境幾舒服,店員有禮👍🏻
賣相:4/5
味道:4/5