2008-06-24
昨午, 同一靚靚空姐朋友去又一城tea, 其實一早想試呢間嘢, 之前睇各位既評語都幾多, 今次終於的起心肝嚟試試!去到3點零, 發現有下午茶餐, 分2大類, 漢堡及三文治.漢堡選擇頗多, 首先可選牛或鷄肉, 醬料有芝士, 磨菇, 煙肉共6,7款, 靚靚朋友選了磨菇牛肉堡. 薯條亦可選辣或不辣, 她選了不辣的.三文治則只有3款, 而小弟則選了烤雜菜百吉包.先評烤雜菜百吉包, 裡面有黃椒, courgette, watercress (不太肯定)等幾款... 料是新鮮的. 包是十分好食, 小弟素來勁鐘意食包, 對皮脆裡軟淑的百吉包更是愛不惜手, 可能是習慣了罷, 有幾年時間差不多日日食啲高質數既百吉包, 牛角包, 朱古力包等等, 好回味哦! 此店的包是能做到要求的, 新鮮! 讚!靚靚朋友的磨菇牛肉堡亦是非常不俗, 包身烘得微脆, 裡面又是軟淑, 漢堡扒尚算有肉汁, 沒有過熟, 加埋半溶芝士及磨菇, 呢啲咪係'夾'囉, 俾隻手指公你!薯條炸得脆, 香口乾身, 又熱辣辣的端上, 何有不美味之理? 俾埋另一隻手指公你!餐飲, 小弟要了凍咖啡, 這個叫做交到功課吧, 靚靚朋友的熱咖啡, 賣相什佳
去到3點零, 發現有下午茶餐, 分2大類, 漢堡及三文治.
薯條亦可選辣或不辣, 她選了不辣的.
三文治則只有3款, 而小弟則選了烤雜菜百吉包.
餐飲, 小弟要了凍咖啡, 這個叫做交到功課吧, 靚靚朋友的熱咖啡, 賣相什佳, 見靚靚朋友都飲晒, 應該不俗吧!
最後亦追加了1件berry cheese cake, 不太膩, 酸酸哋, 清清哋, 又得喎!
店中的年青服務員殷勤熱心, 調位, 影相都一一幫我哋搞, 唔錯唔錯. 唯臨離開時有一位應較高級的女服務員可能覺得我哋坐得耐, 以有點兒串的態度對靚靚朋友表示我哋坐到過咗tea time. 我諗應是該店晚市多人, 所以服務員有壓力吧?!
無論如何整體仍是高水準兼抵食, tea set 大概40蚊左右, cake 25蚊1件, 2人今餐先120蚊. 喺咁舒服既環境一邊聽住音樂, 一邊食嘢閒談幾粒鐘, 真係幾寫意架!
重點係佢啲包係very good嘛! 包生仔呢度就冇喇, 但'包'好食你就放心都得喇!