2023-08-10
暑假期間經常帶小朋友周圍玩。上OpenRice見到呢間餐廳有得食有得玩,就同佢哋講呢間餐廳幾正幾好玩,興高采烈一齊出發。好可惜有一位年約60嘅亞姐,長期躁底。我覺得佢叫人哋唔好喺玩樂區食嘢,同埋唔俾人攞玩具入廁所都係啱嘅,但係態度可以好些。但亦唔俾小朋友攞住啲玩具周圍走,小朋友玩車車又叫佢哋要泊返好。然後自己執嘢又粗粗魯魯,執到蹦蹦聲,覺得人哋整亂佢啲嘢,一副嫌棄咁嘅樣。其實我有個疑問,佢呢間餐廳好明顯係target 1-6歲小朋友,試問這個年齡嘅小朋友又點可以玩玩具得來keep住好整齊呢?其實總括啲嘢食都OK,除咗呢個阿姐之外,其他員工都幾好。好可惜我哋今日遇到佢。我啲小朋友返到屋企話以後唔去呢度玩,仲話自己第時生咗啲小朋友都唔會帶佢哋嚟。本身有諗過打去投訴反映下嘅,但係嗰條友其實有啲似老闆娘,或者老闆個阿媽咁樣。估計投訴都係廢,所以忍唔住上嚟打篇嘢話俾大家聽。另外,波波池同廁所衛生都一般般。環境又細,交通已經不太方便,咁嘅服務繼續落去一定捱唔到。完。