2017-08-29
8月17日,同老婆🐷開開心心食茶木😍雖然係火車站,老婆🐷亂發脾氣,不過係logon 門口都可以好返,第二條規矩,食飯前解決,實在太好了。之後去左九龍灣食茶木,其實到左九龍灣之後搵左一陣搵唔到間店係邊,老婆🐷想放棄,不過好彩我肯堅持,咁先食到一餐咁美好既茶木😍所以,有時候,只要堅持,忍耐過去既話,美好既野就係眼前。既然有墨汁面,緊係要試下啦,其實老婆🐷鐘意食墨汁意粉,不過呢到得墨汁手作面,點知一試就覺得超好味,d 面既口感岩岩好,唔太軟又唔太硬😍d 墨汁味又唔會奇怪,總之就好好味啦❤️❤️墨汁專家,我老婆🐷都好認同☺️不過老婆🐷覺得更加正既係呢個牛肉米粉,老婆🐷大讚佢個湯底好好入味,d 牛肉又唔會un,煮到軟林林,超正。我食落都覺得d 羅白,無論係紅羅白又好,白羅蔔都好,都好甜好好味。係唯一美中不足既就係d 米粉唔夠吸收到湯底既味,米粉有d 淡,不過整體黎講都好抵讚。兩杯野飲都唔錯,一杯係唔知咩水果汁,勁多果核=.=珍珠奶茶就正喇,唔太甜,有茶味,d 珍珠甜甜地😍呢個太甜,唔識欣賞...我同老婆🐷都覺得又唔抵食又唔鐘意食😣走果時發生左一段小插曲,我去左埋單果時,老婆🐷唔小心打爛左隻玻璃杯。我一
兩杯野飲都唔錯,一杯係唔知咩水果汁,勁多果核=.=
珍珠奶茶就正喇,唔太甜,有茶味,d 珍珠甜甜地😍
走果時發生左一段小插曲,我去左埋單果時,老婆🐷唔小心打爛左隻玻璃杯。我一聽到聲,嚇到個心離一離,驚老婆🐷唔知有咩事,即刻沖埋去老婆🐷身邊😣好驚d 玻璃碎飛濺果時𠝹到佢隻腳,好彩最後都冇事🙏🏻
我以後都唔會隨便離開老婆🐷架喇😣錫返😘😘