2022-10-19 83 瀏覽
之前經過一直都想試,今次帶咗媽媽一齊嚟慶祝佢嘅結婚週年紀念❤️ 真係好驚喜,大滿足呀✨ 嚟到就緊係要試最受歡迎嘅丼啦!我哋試咗~🍱 超份量!三重大極上丼✨豪華組合:日本海膽,拖羅和松葉蟹肉海膽粒粒分明鮮甜有韻味,濃郁蟹味嘅松葉蟹腳碎令口腔增添一份鮮甜,加埋勁靚油花,入口即溶,厚切肥美嘅時令拖羅,油香十足!配埋醋飯一齊食,真係正到不得了!😂我食哂成碗飯🍱 炙燒七級魚蝦蟹丼✨奢華組合:赤蝦,拖羅,三文魚腩,三文魚籽,松葉蟹腳,白身魚,帆立貝🙈 媽媽唔太習慣全生刺身,所以哩款炙燒丼就岩哂佢❤️ 刺身經火炙之後帶出另一種層次嘅油香🤤 都好正赤蝦大隻、肉身爽甜,蝦膏拎嚟撈飯好好食🤤;拖羅、三文魚腩同白身魚都厚切、經火炙後油香會落咗少少喺醋飯度,減膩但亦充滿鮮甜;三文魚籽脆卜卜爆汁😊 嘗試配埋軟腍香糯嘅帆立貝一齊食,令鮮味更昇華;松葉蟹腳,係原隻蟹柳呀!少少焦香,濃濃蟹香,啖啖肉呀❤️ 😌 哩2款丼都好適合分享一齊食,特別係炙燒七級魚蝦蟹丼,除咗赤蝦同拖羅外,每款都有2件,就算單件嘅赤蝦同拖羅亦唔細,岩哂想試多啲嘢嘅朋友一齊食😊🥣 味噌湯 - 足料又暖身🍍菠蘿波子汽水好耐無飲波子汽水,仲要有菠蘿味,真係

我哋試咗~
🍱 超份量!三重大極上丼
✨豪華組合:日本海膽,拖羅和松葉蟹肉

🍱 炙燒七級魚蝦蟹丼

🥣 味噌湯 - 足料又暖身

🍍菠蘿波子汽水
好耐無飲波子汽水,仲要有菠蘿味,真係要試吓先得!😂飲波子汽水,總係好想拎粒波子出嚟

🍹石榴汁
唔鐘意飲汽水,仲有果汁可以選擇,好似媽媽咁,佢就揀咗石榴汁😋

🏠小總結
- 高質刺身,性價比高,物超所值
- 餐廳位於Megabox內,交通方便易到達,食完仲可以喺商場有散步,繼續shopping
- 有好多時令海鮮俾大家選擇🤤
- 貼心照顧到各種需要
- 店員服務態度好好,特別係嗰日位男仔侍應,會主動招呼,雙手奉上餐點,講返送上嘅係咩食物,再將食物輕輕放喺枱度👍🏻
- 位子好坐
- 想飲酒嘅朋友,生啤都有做緊優惠呀!
- 外賣自取88折,醫護相關人員出示員工證外賣更有7折優惠!
- 旺角都有分店
  • 波子汽水