2023-03-13
對All-day Breakfast嘅抵抗力都係特別低 - 因為真係好鍾意同一碟嘢有好多唔同種類嘅食物(份量唔使多,但係種類一定要多🤪)今次想同大家介紹一間極度奢侈嘅All-day Breakfast店,就係九龍城嘅Yell Owl Cafe!人賣All-day Breakfast佢賣All-day breakfast,佢竟然可以有成隻龍蝦係個All-day Breakfast到,係咪淨係睇相都覺得成碟嘢好誇張?🤣🤣🤣Super Owl Set 超級貓頭鷹全日餐$208(龍蝦半隻)$248(龍蝦一隻)如果你叫呢個超級貓頭鷹全日早餐嘅話,你可以揀半隻龍蝦或者成隻龍蝦,半隻龍蝦就$208,成隻龍蝦就加$40即係$248 ~咁其實好似$248係抵啲嘅(以我腦海中僅餘對HKDSE econ relative price 嘅認知😂😂😂)不過佢成個餐真係太多嘢食啦,所以今次都係淨係叫咗半隻龍蝦。而最尾確實係真係食唔晒嘅🥲🥲所以如果兩個女仔嚟share一份都不為過。至於嗰隻龍蝦嘅質素,我就唔會話好驚艷嘅,你當係平時食有龍蝦嘅自助餐當中唔算太差嗰啲啦,無太大浸雪味,肉質都實嘅,但就唔會話好彈牙好鮮甜嗰
Super Owl Set 超級貓頭鷹全日餐
$208(龍蝦半隻)
$248(龍蝦一隻)
至於嗰隻龍蝦嘅質素,我就唔會話好驚艷嘅,你當係平時食有龍蝦嘅自助餐當中唔算太差嗰啲啦,無太大浸雪味,肉質都實嘅,但就唔會話好彈牙好鮮甜嗰隻。不過要讚一讚嘅係蝦膏真係好多!!!佢個蟹肉牛油果多士食落口出奇地夾,但係兩大塊多士真係太多啦😂🤣🤣Benedict egg 個汁做得唔錯,幾好食嘅,其餘配菜都係中上水準!
食完呢個All-day Breakfast真係飽足幾個鐘🫣🫣但係間唔中俾自己食一餐咁奢華既龍蝦 All-day Breakfast又確實係好幸福嘅~🥰🥰
👩🏻💻8/10