2023-11-24
好耐無去九龍城食野啦!突然想食川菜😋 行過見到間餐廳叫做「渝薌烤魚」!佢哋嘅菜色好吸引🤩!所以就即刻入左去食!🥚 海蜇皮蛋 $60嚟自海洋嘅蜇皮搭配上美味嘅蛋黃,口感爽滑又鮮美!🐠 芥香魚皮 $72脆脆嘅魚皮沾滿芥末醬,辣辣又香口!🐟 新鮮白鱔串 $52鱔魚肉質鮮嫩,拿捏得恰到好處,每一口都是美味!🌶️ 原條香麻辣味烤魚 $368魚肉鮮嫩多汁,烤得恰到好處,入邊仲有蓮藕、豆腐卜同芽菜,增添了口感和層次感,真係一絕!🔥我對「渝薌烤魚」餐廳嘅體驗非常滿意!🥳 菜色豐富多樣,每一道菜都展現了川渝風味嘅獨特魅力😚 服務態度友善周到,環境舒適,Nice!👍得閒再過黎試下先!總括而言 (5個💚係最高)好味指數 : 💚💚💚💚💚服務態度 : 💚💚💚💚🤍環境打卡 : 💚💚💚🤍🤍回頭指數 : 💚💚💚💚🤍📍渝薌烤魚 (九龍城)🏢 九龍城衙前塱道12號地舖🕗星期一至日 11:30 - 22:30#九龍城美食 #九龍城必食 #食好西 #美食 #hkfood #likeforlike #instatravel #latergram #hktravel #photooftheday #traveling #yumm
🥚 海蜇皮蛋 $60
嚟自海洋嘅蜇皮搭配上美味嘅蛋黃,口感爽滑又鮮美!
🐠 芥香魚皮 $72
脆脆嘅魚皮沾滿芥末醬,辣辣又香口!
🐟 新鮮白鱔串 $52
鱔魚肉質鮮嫩,拿捏得恰到好處,每一口都是美味!
🌶️ 原條香麻辣味烤魚 $368
總括而言 (5個💚係最高)
好味指數 : 💚💚💚💚💚
服務態度 : 💚💚💚💚🤍
環境打卡 : 💚💚💚🤍🤍
回頭指數 : 💚💚💚💚🤍
📍渝薌烤魚 (九龍城)
🏢 九龍城衙前塱道12號地舖
🕗星期一至日 11:30 - 22:30
#九龍城美食 #九龍城必食 #食好西 #美食 #hkfood #likeforlike #instatravel #latergram #hktravel #photooftheday #traveling #yummy #travelhk #followforfollow #hkig #hkdating #pleaselike #hkfoodie #bestfoodhongkong #coffeehk #hkcafe #hkrestaurant