2014-08-13 1656 瀏覽
原本約左朋友出九龍城食泰國野,點知星期六滿座,出面又熱唔想等位,於是係附近就比我發現左呢間雞煲,間野岩岩開張所以唔洗等位就有得食,lucky間野有d兩人卡位座,有部獨立電視,睇落去好正,最衰已有人坐緊。講返d食物,試左店員推介ge小肥雞煲(中辣),我覺得個雞煲好好食,d雞好入味,我最怕出面食個d得個雞皮有味,d肉就淡到白灼咁。食雞煲個時記得要點埋佢地支竹蔗水,好飲,不過漏左影相。食完雞煲打邊爐,佢地新開張做緊$1有碟本地手切肥牛,都唔算小,但一碟又點夠啊,立即order多碟大ge,呢間野有幾樣火爐料係必試ge,麻吉燒,手打牛肉丸同炸響鈴(新鮮炸,整到細細件一啖一件),其他都係平時打邊爐個d,d料都算新鮮,間野仲有得食串燒,不過個肚己full,下次先試啦。

2014-08-09