2018-04-28 159 瀏覽
今日同朋友慶祝生日,順便來一場談心大會,於是走入九龍城,穩到間環境非常舒適的餐廳。 店內裝修十分有心思,裝飾亦十分精緻,令人賞心悅目。餐廳有晚餐套餐,價錢唔貴,我地揀左e餐 意式芝士煙鴨胸長通粉。另加28蚊加小食,芝士煙肉焗薯角並加18蚊轉士多啤梨奶昔。意式芝士煙鴨胸長通粉: 醬汁濃郁,甚至可以拉絲,煙鴨胸配合醬汁和長通粉做出層層疊的效果,打破以往淨係擺係長通粉頂上。擺耐少少,d煙鴨胸都仲有餘溫。芝士煙肉焗薯角:一碟焗薯角有海量芝士,吉起果陣仲可以拉絲。好玩又好味。套餐價錢點小食抵過單點小食,份量又唔會少左。士多啤梨奶昔擺放得十分精緻,無論係杯頂,杯內旁都花足心思擺放。玉子野菌煙肉卷: 呢個係餐廳推介的菜色,咬落去有爆漿嘅感覺,因為頂頂的玉子係半流質狀態。整體觀感亦一流。甜品呀!女人食甜品係有另一個胃㗎!兩個女人食甜品都幾多幾誇張除了點左綠茶紅豆多士層層疊,仲點左兩個雪糕杯綠茶紅豆多士層層疊:非常高質,甚至好味過我食過嘅咁多間甜品店,多士焗到十分香脆,配合綠茶雪糕,一凍一熱,口感一流。綠茶紅豆椰果雪糕杯&芒果雪糕杯各有特色,份量適中,唔會過多,而且整體擺設都十分精緻,美感十足。

另加28蚊加小食,芝士煙肉焗薯角
並加18蚊轉士多啤梨奶昔。

甜品呀!
女人食甜品係有另一個胃㗎!
兩個女人食甜品都幾多幾誇張
除了點左綠茶紅豆多士層層疊,仲點左兩個雪糕杯