2022-08-09
同男朋友訂咗黃金海岸staycation順便落嚟樓下呢一間咁有情調嘅餐廳度用膳。原來呢度仲有酥皮龍蝦湯啊!!一定要試呢一款上到嚟同我想像中嘅一樣酥皮好脆,😆我就鍾意叉晒啲酥皮落個湯度一齊飲,😎男朋友就堅持食晒個酥皮先再飲湯,唔知你又鍾意邊一種飲法呢?🤔我哋仲叫咗一個半生熟芝麻吞拿魚伴香桃沙沙😉呢款好特別🤔吞拿魚魚質彈牙,外皮啲芝麻好香口,配埋個酸味味嘅汁,一啖接一啖食唔停口啊!🤭🤭食緊沙律嘅同事我個主菜都上咗啦👏🏻就係呢一款風乾火腿蕃茄醬焗燒春雞配紅酒汁!燒春雞肉質好嫩同時個醬汁好濃,食到風乾火腿嘅油脂感,好好味喎!😊😊👍🏻男朋友就食法式芥末野菜焗無骨鹹豬手,真係好啱佢啊起晒啲肉出嚟唔使佢再自己切,啲野菜都好新鮮,份量就算男仔食都夠飽!!!😆😆👍🏻走嗰陣時先見到佢張海鮮枱好豐富,睇嚟海鮮菜式都應該好新鮮!🤤🤤👍🏻