2019-07-29 24 瀏覽
搬左入元朗幾年,一直想試下而間泰國餐廳,今日終於可以試下。位置就係元朗圖書館對面,餐廳係似酒吧開放式,建議黎食之前訂位,因為平日都幾旺場。當晚叫左個Set Dinner 2人套餐,一坐底就有一個小食俾你,醃青瓜,入口酸酸辣辣幾好食。柚子蝦沙律 (套餐)有芽菜,抽子 ,蝦 ,生菜。。等等,仲有聽店員講既自家種植小迴香做裝飾,可以配合沙律一齊食,感覺好新鮮。鹹魚炒介蘭 (套餐)幾香鹹魚味,食落唔會太油。泰式燒豬仔脾 (套餐)一碟四件,啖啖肉加泰式甜辣醬去食再配小量自家制小迴香,泰式風味再加小迴香味道,好特別。椒鹽魔鬼魚 (套餐)係香港係一次食魔鬼魚,對上一次記得係國外食。。條魚外脆唔會好油,店員介紹可以用佢地特辣兩款醬汁去食,幾好食,炸到可以連骨食埋。酸子炸豬手 (非套餐)外面有一層很薄的炸,好鬆化,酸子醬跟豬手很配合,旁邊還有炸珍珠菜,可以同豬手一齊食。

鹹魚炒介蘭 (套餐)
幾香鹹魚味,食落唔會太油。泰式燒豬仔脾 (套餐)

椒鹽魔鬼魚 (套餐)

酸子炸豬手 (非套餐)