2019-07-21
是咁的,星期日晚餓底與友人興起入西貢hea。夜晚來到碼頭附近找海鮮食,經過全記,門口的姐姐熱情地介紹二人餐,說海鮮一定新鮮,唔新鮮包換,好,就試下呢間米芝蓮。二人餐有四個海鮮一個菜,再有糖水,盛惠299個大洋,價錢seem reasonable,但,第一碟來的炒蜆,竟然是。凍。的!似是炒完放涼左,叫侍應幫我們換過碟,她沒有理會,叫另一位侍應,仍然不理我們,叫到第三個阿姐,才說幫我們炒返熱,what? are you ok? 炒返熱,啲蜆咪老晒縮晒水?我們堅持要換過碟,阿姐口說ok,不過第二次上枱的蜆,仍然是。不。夠。熱!好明顯是原碟落鑊返炒兩野再拎出來🙄龍蝦,細隻都算,肉仲老到一個點🙄,芝士味就是普通酒樓食到果隻味,無咩特別。扇貝,兩隻,size中等,又是普通酒樓水準,不過碟失。椒鹽墨魚,佢個椒鹽唔係脆既,係一種沙沙地既口感,呢個叫做成個餐最好食既一樣野。白菜仔,碟菜幾好,夠嫩。總結:呢個價錢,咁既水準,我地唔會再來第二次!
扇貝,兩隻,size中等,又是普通酒樓水準,不過碟失。
白菜仔,碟菜幾好,夠嫩。
總結:呢個價錢,咁既水準,我地唔會再來第二次!