2019-02-13
今日去親戚屋企經過元朗廣場,一由入天橋就見到呢間飲品麵包店,估唔到而家香港都有飲品麵包,所以就買黎飲同食下。 爆爆水果茶生果好多,有菠蘿,番石榴,蘋果,橙等等,飲落仲有柚子味,甜度岩岩好,茶底甘香 ,茶味濃,酸酸甜甜好醒胃, 飲完食埋啲生果健康有益珍珠鮮奶茶珍珠鮮奶茶上層有法式忌廉,用左日本明治4.3特濃牛奶,幼滑,奶味豐富。中層,奶茶味香。下層黑糖珍珠彈牙有咬口。顏色上形成三層漸變色對比。囧囧之胖大過我塊面既麵包,抹茶髒髒,面層微苦抹茶粉鋪係白朱古力脆皮上面,入面都有紅豆同埋吉士,一啖咬落去就變左成咀都係抺茶粉,食落好濃香抺茶味 極濃乳酪三個包連住一齊,入面超多餡,帶酸既忌廉芝士。忌廉芝士好香,又有d 乳酪既酸味,麵包鬆軟爆漿珍珠軟歐必試,內餡有紅茶吉士同埋黑糖白珍珠。黑糖珍珠軟懦,爆漿嘅吉士醬同紅茶香好夾 ,呢個幾得意,紅茶吉士軟滑得黎幾有茶香,唔會好甜抹茶鬆餅鬆軟得黎而好結實既感覺,綠茶味濃雷神朱古力朱古力菠蘿包皮,好有特色,入面有朱古力粒粒同核桃,好鬆軟少女心之戀我最喜愛,有士多啤梨乾,朱古力粒粒,麵包同樣大大個,好鬆軟,味道超夾。以上麵包大大個,同朋友Share食一流
爆爆水果茶
生果好多,有菠蘿,番石榴,蘋果,橙等等,飲落仲有柚子味,
珍珠鮮奶茶
囧囧之胖
極濃乳酪
三個包連住一齊,入面超多餡,帶酸既忌廉芝士。
爆漿珍珠軟歐
抹茶鬆餅
鬆軟得黎而好結實既感覺,
綠茶味濃
雷神朱古力
朱古力菠蘿包皮,好有特色,入面有朱古力粒粒同核桃,好鬆軟
少女心之戀
我最喜愛,有士多啤梨乾,朱古力粒粒,
以上麵包大大個,同朋友Share食一流