2024-10-28
今日去啟德探朋友,之後行airside, 晚餐揀咗食我喜歡的呢間意大利pizza店。依間食店人氣旺盛,晚飯時間大概七點已經full House,來之前最好訂位。凱撒沙律$118超爽脆嘅羅馬生菜及車厘茄配上香脆鹹香煙肉片,鬆化香甜的麵包糠加上凱撒沙律醬及芝士碎,健康得來又邪惡嘅沙律。雞翼(5 pieces) $68雞翼係單骨雞翼,炸得非常香脆,配上微辣的蛋黃醬,好滋味。Smoked salmon pizza $248賣相非常靚,薄脆批上鋪滿了煙三文魚,打卡一流。一口咬下,批底常香酥,煙三文魚嫩滑鹹香,配埋少少的刁草沙律醬,味道非常之夾。香草醬蝦櫻桃茄意粉$148Pesto醬充滿了羅勒葉的香氣,意大利麵好掛汁,質地Al dente,鮮蝦非常之大隻,口感爽蛋,而且係有蝦鮮味。意式雪糕$48最後我哋share咗個Gelato,選擇了紫薯口味,一球份量都幾大,口感軟滑煙靭,紫薯嘅香甜味道好自然。
凱撒沙律$118
雞翼(5 pieces) $68
雞翼係單骨雞翼,炸得非常香脆,配上微辣的蛋黃醬,好滋味。
Smoked salmon pizza $248
香草醬蝦櫻桃茄意粉$148