2022-10-17
去過呢度食晚飯,感覺良好,不過當時無出戶外,今次再來訪就直接出戶外用餐區對住尖東海傍靚景食晚餐,而家既天氣坐戶外真係perfect!! 老闆娘好有心機咁擺左燈飾同裝飾品係戶外,必須要打卡❤️呢度靜靜地吹下海風飲下野傾下計,真心正講返今次食左咩啦🙆🏻♀️ 痴線今次來仲高質🥹 叫左個Natural Rib Eye🥩 好食到癲!本身肉眼扒未到,已經聞到香味,勁肚餓! 肉味濃郁,入口即溶,肉質軟腍又juicy,重點係無咩醬汁都好好食,簡單用少少鹽調味然後烤熱,就食得!..我地仲有個🥘Seafood Linguine,好多海鮮! 有青口、魷魚、帶子、大蝦! 蕃茄醬汁好開胃,扁意粉吸收哂醬汁好入味! 前菜方面就食左佢地既🥗Organic Mixed green Salad,有機沙律菜同羽衣甘藍好fresh好爽脆,有埋牛油果同蜜桃,仲有杏仁堅果等! 最鍾意佢地既黑醋,好好味!..來呢度當然唔少得叫杯cocktail🍸嘆下! 上次就見過玫瑰花冰,今次仲要有多個熊啤啤冰😍 原來紫色既熊啤啤冰係黑加倫子汁整成既冰! 好特別! 又係時候要拎住來打卡🤣 茶壺杯好得意! 而且甜甜地幾易入口! Mojito有好濃既
來呢度當然唔少得叫杯cocktail🍸嘆下! 上次就見過玫瑰花冰,今次仲要有多個熊啤啤冰😍 原來紫色既熊啤啤冰係黑加倫子汁整成既冰! 好特別! 又係時候要拎住來打卡🤣 茶壺杯好得意! 而且甜甜地幾易入口! Mojito有好濃既青檸檸檬汁同薄荷葉好香!!兩杯都好好飲!