📍二訪藝術館餐廳‼️· creamy龍蝦燴飯 -- Lex Coffee💕•#pigfoodiexhk_堅尼地城#pigfoodiexhk_cafe=============================上年暑假嘅時候到訪過呢間位於堅尼地城,裝修非常雅致嘅lex coffee🤩上星期就同媽咪再嚟食!------------------------------⭐️龍蝦意大利飯 $198 (7.5/10)賣相好吸引,有大大隻龍蝦喺面頭!🥰龍蝦汁質感濃稠creamy,包裹住每顆飯粒,啖啖飯都好滿足💕飯粒煮得剛好,略帶煙韌,龍蝦肉亦爽口鮮甜🤪惟整體嘅調味再濃少少會更好!🙈------------------------------⭐️火焰尼斯吞拿魚沙律 $128 (7.4/10)沙律菜份量頗多,加上沙律醋酸酸甜甜好開胃~吞拿魚經火炙後略帶煙燻香,肉質頗有鮮味👍------------------------------⭐️意式提拉米蘇 $68 (7.4/10)Mascarpone cheese香滑細膩,手指餅亦夠濕潤,滲出陣陣咖啡嘅幽香😋媽媽就覺得酒味可以再濃啲!😈😈---------------

#pigfoodiexhk_堅尼地城
#pigfoodiexhk_cafe
=============================
⭐️龍蝦意大利飯 $198 (7.5/10)

賣相好吸引,有大大隻龍蝦喺面頭!🥰
⭐️火焰尼斯吞拿魚沙律 $128 (7.4/10)

⭐️意式提拉米蘇 $68 (7.4/10)

⭐️海鹽朱古力香蕉冰雪世界 $68 (8/10)

呢個必試‼️面頭係厚厚嘅海鹽嘅奶泡,下層就係blend入咗香蕉嘅凍朱古力😚飲落texture好厚,仲有絲絲嘅香蕉蓉😍
⭐️檸檬草薑茶 $58 (7.3/10)

呢杯係媽咪點嘅~飲落有陣陣薑嘅清香,好解膩👍
今次係第二次到訪依然覺得幾滿意,食物有水準而且用餐環境真係好舒服👍同朋友嚟傾下計啱晒🥰
賣相:8/10
味道:7.5/10