2021-08-18
呢間以足球⚽️為主題既西餐廳相信大家都唔會陌生,因為佢既CP值真係超級高‼️每當朋友要我推介好味又抵食既餐廳💁🏻♀️,我都一定會推介呢間🙊.之前到訪過佢地油麻地新店同佐敦既快餐店,不過朗晴坊總店就一直都未去過,呢日去開朗豪坊就打算又去呢間西餐廳醫肚😋原來朗晴坊呢棟大廈係正朗豪坊戲院🎬隔離,不過大廈格局就有少少殘舊,搵既時候難免會抱住懷疑既心態🧐 不過無需懷疑,只要相信就得啦🤪******************************🍴沙律🥗用玻璃密實罐裝住既沙律菜除左令人感覺較衛生之外,食落亦好夠冰凍同爽脆🥬 加埋車厘茄🍅同呢度獨有既乳酪爆珠,味道酸酸甜甜好清新🌱-🍴蒜蓉包🧄🍞蒜蓉包大件又厚身,岩晒麵包控既我😋-🍴紅菜頭湯🥣今次既紅菜頭湯係第一次係呢度飲,味道清甜仲飲到紅菜頭蓉,令人有種好健康既感覺😌湯內加左黑胡椒調味唔會好寡,不過個人最近戒左辣就覺得有少少辣🤏🏻-✨蟹肉芒果木瓜牛油果沙律🦀🥗 ($88)沙律以cocktail杯🍸上桌頗有高級感,一杯入面有齊蟹肉🦀、芒果🥭、木瓜同牛油果🥑係非常夏日既沙律菜☀️如果想清新一下,個人認為呢杯沙律係幾值得推介既🤗蟹肉🦀非常鮮味,單食會鹹咗d,不過
🍴沙律🥗
🍴蒜蓉包🧄🍞
蒜蓉包大件又厚身,岩晒麵包控既我😋
🍴紅菜頭湯🥣
✨蟹肉芒果木瓜牛油果沙律🦀🥗 ($88)
蟹肉🦀非常鮮味,單食會鹹咗d,不過加埋鮮甜既芒果同木瓜平衡返就岩岩好👌🏻
美中不足既係牛油果🥑比較生而食唔到佢既味道,呢點就要扣返下分🤭
✨巴馬風乾火腿黑松露忌廉雜菌意大利天使麵🍄🍝 ($158)
巴馬火腿🥓質素唔錯,食到鹹香同時又唔會過鹹,而且份量有兩大片,同朋友share食呢客意麵既話可以一人一片唔洗爭😆
雜菌🍄同天使麵既份量同樣亦都幾多,天使麵麵條本身比較幼身呢度都唔會煮到過腍😋而個人就幾欣賞呢度既黑松露忌廉汁🍄,富有黑松露既味道得黎又夠獨得,呢種味道係其他地方食唔到,非常推介大家一試👍🏻
✨香燒美國Creekstone牛肉眼拼法國鵝肝🥩 ($238)
上次係油麻地店食過呢客牛扒拼鵝肝覺得唔錯,食肉獸既我黎到總店忍唔住要encore佢🙈
牛扒既size仲大塊過我塊面,真係大得誇張🤣
今次同樣揀左要medium,質素係一如既往既好,切落去🔪唔會有血水滲出同時亦食到脂肪同肉5:5比例,肉質腍滑又有嚼勁,仲有我最愛既牛脂味😍
至於邪惡鵝肝就無需多講,咬落去好有鵝油香氣,偶爾食一(半)舊足以令人回味無窮😋
個人認為雖然呢個套餐價錢唔算特別平,但有齊沙律菜、餐包、飲品仲食到一塊高質牛扒同鵝肝,絕對係物有值得👍🏻
不過唔知係咪紫薯🍠唔著時,今次食到既紫薯蓉溝左薯蓉🥔,味道無上次食過既純紫薯蓉咁香甜,有少少失望但影響不大👌🏻
🍴凍檸檬茶🥤
套餐既餐飲包29蚊以下飲品,多左只需補返差價就可以✔️
飲品選擇有唔少,不過因為到訪之前飲左杯手搖飲品🧋就唯有飲杯最普通既凍檸茶😅
👧🏻人均消費:$242 (另+10%服務費)
😋味道指數:4/5
💰抵食指數:3.8/5
🪑環境指數:3.5/5
💁🏻♀️服務指數:3.5/5
👍🏻再訪指數:4/5
📍Lockeroom Dining
地址:旺角砵蘭街215號朗晴坊8樓
⏰營業時間:11:00–21:00 (Mon–Sun);
(📍油麻地及佐敦亦有分店,營業時間有所不同)