餐廳: Peek-A-Poke (希雲街)
資訊:

2022-07-23 1003 瀏覽
第二次食 只不過上次已經係三年前同埋上次堂食 今次外賣唔知點解覺得佢好似進步左 今次係好食啲嘅😗Peek-a-poke 起香港算係好早同埋做得耐嘅 poke 餐廳Menu例牌有pre set 或者自選▶️ Build your own bowl揀咗tuna🐟佢啲吞拿魚又幾足料架喎 角切到大大粒 望落紅潤食落又完全唔韌唔腥 超級淋😋🍚Base就珍珠糙米+沙律菜 真係啱啱好一半半 女仔食差唔多珍珠糙米偏硬同乾身 冇白米咁黏 唔係人人鍾意 我自己就鍾意佢有質感啲 沙律菜正常 幾清脆新鮮嘅🥗🍅Toppings可揀三樣 揀咗Edamame枝豆、Cherry tomatoes 車厘茄 、Picked radish 酸蘿蔔估唔到份量多到足以撈勻全個飯食😍枝豆超香豆味 咬落爽脆💚車厘茄好鮮甜多汁❤️酸蘿蔔同相像中唔同樣 以為係韓式黃色嗰隻 點知係白雪雪 成舊雪梨咁😂但係味道一樣嘅 咬落好脆口 微酸🤍Dressing揀咗Dashi shoyu鰹魚醬油 覺得同吞拿魚超夾味似一個冇咁鹹 稀啲嘢豉油 鍾意佢份量啱啱好 唔會多汁到水浸咁最後可以任揀調味料 我淨係揀左Nori紫菜絲 同 Bonito 木魚絲的確係同p
第二次食 只不過上次已經係三年前

Overall十分滿意自己呢個配搭👍🏻
Build  your  own  bowl
味道方面好好食 材料新鮮同份量多
環境入面就少少窄 外賣食可能會舒服啲
同埋dinner時間去要等位 而外賣就唔算等得耐10分鐘左右 比預期快🥡
服務一般 正常
外賣都包裝得好 賣相ok
價錢ok 唔知點解香港啲poke bowl全部都咁貴 平均$100 但係呢個係值得嘅🤤
外賣自取
Build  your  own  bowl