2016-02-12 1791 瀏覽
睇完戲,大家都想食少許嘢再返歸!粉麵都係一個好選擇!大家一致認為想食呢間!去到呢度人山人海,好在有3層,先帶小朋友行到上頂先至搵到位,一張圓枱坐晒7個人!一、二樓係四方枱!三樓係圓枱!地方裝修簡潔!不過人太多,抽氣唔太夠,比較焗!坐低之後再落一樓落單兼取食物, 雖然幾層之間有𨋢!但𨋢又唔上3樓!取咗食物之後我搭𨋢上2樓再行多一層!上上落落!落單後食物極速出菜,廚房極有效率!取好食物可以在每層樓梯位一個櫃度落調味料,但⋯⋯自家製辣椒醬同冬菜已經見底!無店員有時間補充! 招牌河粉($26):叫比肥髀食!河粉太淋,一夾就斷,湯底唔太鹹,魚蛋唔彈牙,無魚味,牛丸少許彈牙,但牛肉味唔濃!春卷外層腐皮索晒湯,中央魚肉彈牙!好味! 大腸小窩米線($34):自己最喜歡呢度嘅大腸,鹵得入味,大腸彈牙!湯底少辣香濃,配菜韭菜香,腐皮滑,今日可能無芽菜,轉咗黃芽白,雖然索湯但自己唔鍾意食黃芽白!今日米線太淋,唔彈牙! 凍柚子氣泡茶($15):柚子味道唔太濃,無冰唔會太凍,氣泡唔多,不過茶味清爽!解膩比豆漿好!客人太多,所以收銀同廚房都極快手!車輪手唔停!簡單快食!

客人太多,所以收銀同廚房都極快手!車輪手唔停!

簡單快食!
2016-02-10
10 分鐘 (堂食)