2019-06-05 43 瀏覽
主題餐廳我都去過唔少,多數都係以卡通人物為主題,今晚就特別少少,去一間飛機主題✈️既餐廳!係門口已經見到飛機外倉,好逼真內裡有兩個卡位裝修到好似頭頂倉咁,非常有趣,如果想坐應該要預先book定呢度既套餐都幾抵今晚就試左個$448既二人餐!頭盤-燒西班牙豬腩肉豬腩肉燒到好脆,脂肪部位入口即融希臘沙律沙律菜新鮮,同芝士好夾,就算唔落醬汁都OK,超健康廚師手工湯今日既餐湯係甘筍湯,味道非常濃郁又鮮甜,好飲主菜可以揀兩款燒西班牙黑毛豬胺份量比想像中大而且超厚切!肉質比較有咬口,不會很腍,肉味濃厚蒜片辣椒海蜆意粉海蜆超新鮮,而且粒粒飽滿多汁又冇沙!蒜味意粉好惹味必點呀炸薯條配自製三色醬 $58我地仲另外加左個薯條,三色醬分別係黑松露醬,蛋黃醬同番茄醬。每款醬都好好食,但最特別都係番茄醬,裡面有番茄皮,而且味道比普通茄汁濃郁,好有心思!呢度仲有三款老闆自家研發既辣椒粉,分別係20萬級辣既原味,同10萬級辣既蒜味及洋蔥味。原味我就唔敢試啦,因為冇咁辣既蒜味我已經覺得好辣🤣但係呢個真係要試下,所有食材配上辣椒粉之後層次同風味都提升好多,好好食另外加左$42升級至西班牙氣泡酒最後上埋套餐既甜品,真係飽到一

係門口已經見到飛機外倉,好逼真

呢度既套餐都幾抵
今晚就試左個$448既二人餐!

頭盤-燒西班牙豬腩肉
豬腩肉燒到好脆,脂肪部位入口即融

希臘沙律
沙律菜新鮮,同芝士好夾,就算唔落醬汁都OK,超健康

廚師手工湯
今日既餐湯係甘筍湯,味道非常濃郁又鮮甜,好飲

主菜可以揀兩款

燒西班牙黑毛豬胺

蒜片辣椒海蜆意粉
海蜆超新鮮,而且粒粒飽滿多汁又冇沙!蒜味意粉好惹味
必點呀

炸薯條配自製三色醬 $58

另外加左$42升級至西班牙氣泡酒

最後上埋套餐既甜品,真係飽到一個點

呢間餐廳真係好抵食,而且味道都好唔錯,唔怪得星期二晚上都坐滿曬啦!