2021-06-17 949 瀏覽
難得一來半島享受下午茶。主要都係嘆下。不過服務次乎並唔係想像中咁好(或要我要求高🤔🤔)一進入大門,先見登記位置並唔係近門口位,眼見有個叔叔服務員疑似嘅帶位,我望下望,問佢係咪果度登記,佢就似係唔係咁答我,於是我就再問佢第二次,證實後就同佢講兩個,佢問:有無訂位。我答佢:無。正當佢同我confirm無booking時,我朋友就話之前有打過話無得訂,然後個叔叔就一句斬釘截鐵咁shop左我朋友:你聽我講埋先。老實講:我唔明,點解客人講野時要截住人講話?到我地繼續聽完佢講野,問佢有無位,佢就話未知住。結果等左一輪,有個帶位姐姐就帶左我地去坐,點知就俾門口第一張枱我地,帶位姐姐同我講得返門口枱,其他無晒位。但我眼見根本入邊係仲有好多吉枱,所以再問另一職員可唔可以轉枱,答案係:可以。果個職員仲話呢度有幾張問我地想坐邊張。咁我心諗之前個帶位姐姐又話得返門口枱?🤔🤔(其實除左個門口叔叔,其他職員都有禮貌)食物方面叫左個兩人set對於食物無要求嘅人無乜評論,不過慢食都好夠飽,淨返四件鬆餅都要打包走。環境:食半島,主要食佢個環境,應該都無異議,樓底高多人傾偈都唔覺嘈。
下午茶
2021-06-15