2024-09-19
🌟 今日想同大家分享一間新開嘅茶飲店——紹香園×南本草,終於登陸九龍永安廣場啦!🎉入到去,真係好開心,因為佢哋有好多即製烘焙產品,例如牛角包、撻類等等,仲有各種堅果美食同埋豬肉乾,真係食得過癮!🍰🥜今次我試咗幾樣嘢,首先係「雲泡開心果堅果拿鐵」,冇咖啡嘅選擇,味道好香滑,開心果嘅香氣好濃郁,真係好特別!🥰跟住就係「芋泥麻薯蜜香奶茶」,呢杯奶茶真係好香甜,芋泥同麻薯嘅搭配,口感超級滑,飲完之後心情都好好!💖最後,我仲試咗夾扁牛角包同埋堅果撻,牛角包外脆內鬆,口感好豐富,而堅果撻就係香脆可口,真係一口接一口,停唔到手!🥐🥧如果你都想試下,記得去紹香園×南本草,絕對唔會失望!快啲約埋朋友一齊去啦!🍵✨#紹香園 #南本草 #九龍永安廣場 #茶飲 #即製烘焙 #堅果美食 #牛角包 #奶茶 #食評 #美食分享