餐廳: 亞金南洋茶室 (黃大仙中心南館)
資訊:

放假啦!我地大家在獅子山下相遇上!餓地去左黃大仙搵餐廳補充能量,見到亞金新分店幾市正,餐牌又多選擇。店員帶我地去卡位坐👍俾左QR Code落單,仲已standby好落單,其實未諗好食咩,所以叫咗兩杯野飲先。香茅豬扒配迷你叻沙滲滲,兩樣都好食。雖然豬扒睇落有啲跌咗塊,但香茅味濃搭救,叻沙滲滲幾好。無骨海南雞油飯,香港人精神,見到人叫我又叫😂性價比高,👍雞好食,皮靚,多肉,冇紅。油飯麻麻,好少油,醬汁都好少,整體有啲乾dry,適合清淡口味或者減肥人士🤭肉鬆煉奶油酥餅,美味小食。同圖片唔同嘅係煉奶好少,放咗喺酥餅上面。奶茶幾香,可惜隻杯崩咗⋯椰香沙冰(左)椰汁珍多冰(右),粉粉地,架架地,不簡單🤭味道特別🤭好似好多焦糖。

野飲先。

奶茶幾香,可惜隻杯崩咗⋯