2021-08-31 113 瀏覽
好掛住日本!好想懷念一下日本旅行嘅感覺,所以搵咗間日式鐵板燒!睇完餐牌,點咗$2680美國牛肉鐵板燒二人前,可以揀要龍蝦或者澳洲鮑魚,大蝦或者北海道帶子,對蝦敏感嘅我都有得揀👍🏻連環食完前菜、沙律、刺身、同蟹肉牛油果他他,就同朋友傾吓偈,睇吓夜景,同睇吓師傅喺鐵板上處理我哋嘅主菜。😋特別想讚吓個刺身,有厚切吞拿,間八同深池,非常新鮮甜美!之後就到主菜鮑魚,隻鮑魚大過我隻手掌!師傅好細心咁燒同切片,燒嘅時間掌握得非常好,唔會過韌😋帶子亦都一樣,切開有汁流出,非常juicy!食埋厚薄切兩款嘅美國靚牛肉、飲埋碗麵豉湯開始有啲飽,呢個時候再送上一碗熱騰騰嘅炒飯,香味洋溢,又忍唔住食晒!估唔到連最後一道菜都非常有驚喜,甜品竟然係疏乎厘pancake!pancake超級鬆軟,又唔會唔夠熟出水,真係勁有喺日本食pancake嘅感覺!🥰食物水準同服務同個非常美麗嘅洗手間都令我有自身日本嘅感覺,食完又唔會有油煙味,我真係好鍾意呢度呀!

特別想讚吓個刺身,有厚切吞拿,間八同深池,非常新鮮甜美!

2021-08-26
  • 刺身三款