媽媽同我都鍾意食素,而我就特別鍾意去d新式d既素食餐廳🍴一禪就係其中一間我bookmark左既餐廳喇💛 有個星期六就帶左媽媽一齊去試下😌 星期六既一禪好旺場啊,我地等左大概半個鐘~講下食左咩啦💁🏽‍♀️➿ 日式烤野菜咖喱配椰菜花飯 ($78)烤野菜有我鍾意既蓮藕😍 仲有車厘茄、翠玉瓜、茄子🍆、薯仔🥔 咖喱汁微辛,撈埋金黃色既椰菜花飯食,不錯吃喔!➿ 照燒汁淮山扒大啡菇堡 配蕃薯條 ($80)呢個so-called burger🍔既機構係由兩舊大啡菇上下包底咁組成~ 天真的mum👩🏻仲用手拎起食,當然唔ok啦,因為大啡菇本身就咁juicy,何況兩舊呢?💦 淮山喺漢堡入面出現實在幾創新,睇個名以為夾住一塊塊淮山,原來唔係,係夾住d淮山蓉,所以口感都幾豐富~ 而厚切既蕃薯條用左烤焗既方法處理,健康d,但係冇脆既效果~/ 近年鍾意左食撻或者整撻🤭 但又驚肥~ 見呢個撻係純素既,雖然定價貴少少,但係抹茶控又點可以錯過呢個撻呢,所以決定要試啊☺️➿ 抹茶撻 ($58)撻皮都幾硬下,食個陣要用少少陰力去整開~ 但係好脆呢,係我鍾意既質感☺️ 抹茶餡味道濃郁,加埋豆腐味cream同木糠碎,成件事好match

講下食左咩啦💁🏽‍♀️
➿ 日式烤野菜咖喱配椰菜花飯 ($78)

➿ 照燒汁淮山扒大啡菇堡 配蕃薯條 ($80)
而厚切既蕃薯條用左烤焗既方法處理,健康d,但係冇脆既效果~

➿ 抹茶撻 ($58)
撻皮都幾硬下,食個陣要用少少陰力去整開~ 但係好脆呢,係我鍾意既質感☺️ 抹茶餡味道濃郁,加埋豆腐味cream同木糠碎,成件事好match,值得值得✨

➿ Americano
唔飲咖啡既我表示:咖啡味好香好香~

整體黎講💁🏽‍♀️
和暖既燈光、簡約既裝修營造既環境令人有放鬆既感覺,同商場形成幾大既對比~仲有一個塌塌米位方便客人靜觀/ 禪修😌 閒日再訪應該會更chill~