2022-05-31 231 瀏覽
周末假期好去處,就係想搵一間悠閑Cafe,過一個寫意寧靜嘅下午。 個日遊蕩間,行左入位於深水埗寧靜內街-基龍街嘅呢間Diary House。站在門外,即被門口放置嘅粉紅色大型郵筒吸引,絕對係吸睛打卡位!室外仲放置左幾個位置,可以一面望住街外人們生活嘅風景,一面享受精品下午茶!室內設有不同坐位,鍾意貼近街景嘅我,選擇左靠近門口落地玻璃嘅位置坐。至於食物方面,老闆推薦左佢地嘅熱賣款 - 韓式泡菜牛角包,亞洲與歐洲嘅混合味道,聽落都幾得意,食落更加有驚喜!微酸及微辣嘅泡菜豬肉,加上牛角包本身自帶嘅微甜,令味道相當豐富,不知不覺間一個人已經食晒成個包😋最後重點一提,老闆同店員都格外親切又好傾!

最後重點一提,老闆同店員都格外親切又好傾!
2022-05-29
  • 泡菜豬肉牛角包