去尖沙咀海港城/ K11 通常都好多人 有時幾鍾意係呢棟大廈搵野食🙋🏻‍♀️ 餐廳都屬於高質小店 又唔會坐到好逼! 今次去咗3樓食印尼菜 環境簡約溫暖 木系裝修中加入咗唔少Chikawa公仔圖案😍同琉璃吊燈 但原來已經係一間40幾年的老字號 🙆🏻‍♀️ 🔅 印尼經典原條酥炸魚 配生菜青瓜 原條酥炸魚好考功夫 裡裡外外都炸得非常酥脆🔥 魚邊位置好脆口! 酥脆魚皮下的魚肉雪白厚肉🥢 富油脂 最讓人驚艷係酥炸後完全沒有過多的油份 食落魚肉油潤但口感清爽 🔅 印尼特色炒麵 即叫即炒好有鑊氣 油麵配搭不同蔬菜如白菜仔/ 椰菜/ 紅蘿蔔絲/ 芽菜等 以及胡椒雞肉絲 仲加入咗大量炒蛋絲均勻炒香 口感豐富 炒麵仲散發淡淡醬油及胡椒香 超惹味!🔅 蝦醬炒日本椰菜 蝦醬會有少少辣 所以我地就轉咗蒜蓉醬 椰菜爽口清甜 只用少許蒜片調味 味道相對清淡健康 🔅 金貝飯 金貝飯以新鮮黃薑製作 配合香茅/ 斑蘭/ 檸檬葉等清新香料醃製 慢工出細貨 食落唔搶口 配搭印尼風味的食品超適合

🔅 印尼經典原條酥炸魚 配生菜青瓜

🔅 印尼特色炒麵