2024-08-15
🎋 Bamboo Thai 📍 屯門市廣場 tmt plaza呢個星期去了屯門市廣場的泰式餐廳 Bamboo Thai @bamboothai_hk 食飯,一上電梯到廣場3/F,隔籬就係餐廳,位置非常方便。 好鍾意餐廳入邊的燈飾、凳和地板,好有泰國風情。整體環境感覺好好,價錢都幾相宜,都幾係我以後泰國餐廳名單之一。 📋大蝦柚子芒果沙律:好清新!擺盤又靚!顏色又鮮艷吸引!🦐🥭🥗 泰式辣椒膏炒蜆:我好鍾意食海鮮㗎!又好鍾意食泰菜!又鍾意食辣!呢道菜非常惹味!🌶️🇹🇭 大蝦蕃茄蟹肉海鮮湯米線:雖然成日返工都食_仔同_哥的米線,我都重係好鍾意食米線!大蝦、蕃茄和蟹肉的配搭,味道很出和很鮮!十分推薦!🦐🦀🍅 芒果糯米飯:這個價錢和份量岩岩好。糯米飯都做得幾好食,口感剛剛好!🍚🥭🥭 柑橘鹹檸梳打:呢個鹹鹹地,都幾特別!🍊九層塔青檸梳打:平時去泰式餐廳最鍾意點梳打,呢個加九層塔味道好清新!非常難忘!🍃 (忘記了和雪糕拍照)新口味的雪糕 - 泰式奶茶和椰子味:勁鍾意泰式奶茶雪糕!超級出色!好似果間咁出名泰式奶茶店一樣咁出色!🇹🇭🧋🍨🥥🍨Bamboo Thai 以木和竹作為餐廳裝飾主調,讓客人放鬆心情,體
📍 屯門市廣場 tmt plaza
📋
大蝦柚子芒果沙律:好清新!擺盤又靚!顏色又鮮艷吸引!🦐🥭🥗
柑橘鹹檸梳打:呢個鹹鹹地,都幾特別!🍊
(忘記了和雪糕拍照)
Bamboo Thai 以木和竹作為餐廳裝飾主調,讓客人放鬆心情,體驗泰國的自然氣息。 廚師以新派的手法,把傳統泰國菜式重新演繹,帶來不一樣的泰式滋味。
地址:新界屯門屯盛街1號屯門市廣場1期3樓3226號舖
另外,Bamboo Thai 在黃竹坑THE SOUTHSIDE、旺角朗豪坊、荃灣如心廣場都有分店架!