2022-04-30
返工LUNCH時間想食好少少,就想試下呢間日本菜,貪佢夠近坐電車叮幾個站就到,餐廳裝修都幾有日本風味,而且坐得幾舒服,淨係午市定食有廿十幾款,試都要成個月,包保唔怕食到悶~牛蒡醬油漬($38)濃濃既醬油味,入口爽脆,好開胃牛油果軟殼蟹卷($88)顏色配塔同擺盤都好靚,牛油果熟度岩岩好質地好CREAMY,壽司飯包住既軟殼蟹仲脆卜卜同熱焫焫,證明係即叫即炸,最欣賞係頭尾兩截都會上埋碟,唔浪費之餘我仲可以食多D~味噌甲羅燒配多士($78)次次食親日本菜見到都會叫,好鍾意佢入口果種甘醇鮮味,配埋脆口既多士食真係一絕,食哂多士仲有蟹膏淨既話,仲可以用黎撈飯,一樣既滋味~午市定食包沙律、兩款小食、炸餃子同麵豉湯天婦羅丼($128)天婦羅丼有5隻蝦,外層粉漿炸得好脆,包裹住入面既蝦肉亦都肉質爽彈汁燒蒜香牛肉丼($108)淨係賣相都已經好吸引,牛肉份量都幾多,加埋半隻溏心蛋同滿滿既芝麻,撈埋一齊食好滿足~
牛蒡醬油漬($38)
濃濃既醬油味,入口爽脆,好開胃
牛油果軟殼蟹卷($88)
味噌甲羅燒配多士($78)
午市定食
包沙律、兩款小食、炸餃子同麵豉湯
天婦羅丼($128)
汁燒蒜香牛肉丼($108)