2022-07-11
📍水戶日本料理📍💡大埔之前行街都有俾佢門口裝修吸引到,裝飾好有日本嘅感覺,入邊座位都好闊落坐得幾舒服,價錢親民,值得一試❤️🐥水戶魚生丼($128)呢個魚生丼材料魚生種類好豐富,有吞拿、赤海、三文魚、劍魚腩、油甘魚、帶子、三文魚、蟹柳、蟹籽、玉子。刺身全部都好新鮮同好厚切,油甘魚帶魚油香,八爪魚食落都好juicy😆係足料滿足既丼飯🥰🐥蔥藍鰭吞拿魚蓉丼($82)表面會加啲天婦羅炸粉喺表面,食落脆脆地口感幾特別,吞拿魚蓉好鮮甜,夠綿滑。脆脆地口感加上吞拿魚蓉增加咗口感層次,同平時食開嘅有啲唔同#大埔 #大埔美食 #美食日記 #食好西 #大滿足#香港美食指南 #香港美食 #香港美食 #香港 #hkfoodie #hkfood #bbq #hkfoodie #homekong#hkrestaurant #hkiger #hkfoodstagram #hkfoodlover #hkig #hkfoodshare #水戶日本料理大埔店 #foodiesinternationalchat #globaleats #indiandailybread
💡大埔
🐥水戶魚生丼($128)
🐥蔥藍鰭吞拿魚蓉丼($82)
#大埔 #大埔美食 #美食日記 #食好西 #大滿足
#indiandailybread