2017-09-24
2099 瀏覽
前幾日收到一張越味皇既傳單 見好耐冇食過越南野 一於同家姐去試一試👭 餐廳環境唔算好 我見得餐廳既前身係一間茶餐廳🍵 所以佢既間隔都維持茶餐廳格局🤔 不過都裝修得幾有越式風味🚩去食個晚可能撞正平日又係六點幾既時間 所以就唔算好多人😬入座之後我地因為太肚餓就好快咁落單 首先嗌咗個越味皇火車頭湯河($68)☺️ 入面有齊好多我地想試既材料 包括生牛肉 牛腩片 牛筋牛丸同牛柏葉🤤 不得不讚一讚佢嘅份量都算幾多👍🏻 每樣材料都有至少兩三件 而牛柏葉幾爽口 而生牛肉既肉質幾嫩滑🐮 牛丸都算彈牙🤘🏻小食個度我地簡咗三五知己咪紙卷拼盤($72) 主要原因係因為平日好少會食到米紙卷😚 加上哩個拼盤又有齊唔同種類嘅紙卷可以試下 三款米紙卷當中我最鍾意食嘅係鮮蝦卷🦐 因為鮮蝦卷入面既鮮蝦夠哂爽口彈牙 而且佢既鮮味同蔬菜既配搭係幾清新🌱🌿 而田園素菜卷就會比較岩素食人士食 食落感覺好健康入面全部包住滿滿既蔬菜🥒 而哩個價錢同款式黎講我覺得係值得試🙆🏻家姐見到隔離枱有份庶蝦 大大隻忍唔住就叫我同佢一齊試左兩支😋 庶蝦外表真係無得輸話名叫香燒珍寶蔗蝦 當然佢嘅份量真係夠哂大隻🤣 不過侍應都提一提我地因為製作需時所
家姐見到隔離枱有份庶蝦 大大隻忍唔住就叫我同佢一齊試左兩支😋 庶蝦外表真係無得輸話名叫香燒珍寶蔗蝦 當然佢嘅份量真係夠哂大隻🤣 不過侍應都提一提我地因為製作需時所以要嗌就要趁早✋🏻 庶蝦口感豐富 蝦肉好結實 甘庶又夠粗又好甜👅 食完即刻仲可以咬埋條庶🎋 簡直係一種價錢兩款享受😆
我地兩個就嗌咗杯益力多沙冰兩份飲 跟餐沙冰可以減十蚊😎 杯野飲既益力多味比我想像中濃厚得多 家姐覺得好似兩支益力多嘅濃縮版咁 相當唔錯😛