2024-06-14
今晚去左尖沙咀內地過江龍「西塔老太太」食東北烤肉🍖首間香港分店源用返朝鮮族傳統老式泥爐烤及菊花炭作爐底🙌烤起來肉完全保留原汁原味😬今晚我哋5點入座點咗個三至四人餐🤗依家係7點前離座只係$498蚊仲免加一😎套餐包咗前菜任食、另外豬牛同埋海鮮🤩真心好抵食👍牛肉有老太太特色肥牛及特色瘦牛🐮師傅用左手秘製香料醃製🤩肥牛油脂豐富燒起來火氣十足😬特色瘦牛肉質鮮美🤗點埋麻醬、醋 及豉油一齊食肉香撲鼻🤤雪花肋條及澆汁橫隔膜牛味濃郁😋啱哂一眾牛魔王🙌🐷厚切豬五花燒至兩邊表面金黃再剪開一小件帶焦香😬肥瘦比例恰到好處👍入口有嚼勁肉汁豐富🤩點埋烤肉汁放係生菜🥬一齊食中和哂豬肉油膩感😋西塔特色鮮烤鰻魚先沾滿鰻魚醬後放上鐵網燒至魚皮帶焦脆😬肉質肥厚彈牙🤩香濃鰻魚醬汁完全慘到魚肉中😬用紫蘇葉及紫菜包住食好正😊特色鮮活烤帶子浸係蒜粒辣椒醬油中😊醬汁滾起帶子變白就食得😊剛剛熟好滑身😍鮮烤原條魷魚🦑粗大飽滿☺️ 魷魚肉質帶彈牙口感😊點埋辣乾料一齊食好香口感層次豐富😊最後食埋牛油白蘑菇🍄🟫蘑菇肥厚飽滿🤩打開錫紙會聞到陣陣嘅酸洋蔥味☺️ 白蘑菇帶奶香細膩😋
牛肉有老太太特色肥牛及
特色鮮活烤帶子浸係蒜粒辣椒醬油中😊