2024-10-10 1952 瀏覽
雖然以前喺內地食過 但係真係好少去深圳原來香港都有 食物質素仲好唔錯人均$100左右竟然可以食到烤肉 感覺真係好超值 就算兩個男人食都絕對足夠都幾受歡迎最後都訂座我哋點咗二人套餐 上菜速度非常快套餐個名叫做:極上牛肉二人份比較特別的是 這裏用朝鮮族傳統的方法烤肉用上菊花炭 烤肉更加能保持原汁原味雪花牛肋條顏色望落去都好新鮮服務員有幫手燒肉 估唔到真係有服務雖然我哋自己都可以燒 但有人幫手睇吓都唔錯夾住新鮮生菜食 感覺比較健康咁多款比較鍾意 :鳳梨牛排真係成個菠蘿送上嚟 跟埋菠蘿用上菠蘿汁醃製烤肉會更加 鬆軟因為用上菠蘿的天然酵素調味汁當然不可以缺少 招牌的醬油非常惹味 仲有薯仔沙律老太太特色肥牛 +老太太特色瘦牛牛肉厚薄適中 !服務員烤的蘑菇拼盤!吃到蘑菇的原汁原味 好多汁最後仲有海帶湯食到最後差啲食唔晒
雖然以前喺內地食過 但係真係好少去深圳

因為用上菠蘿的天然酵素

調味汁當然不可以缺少 招牌的醬油
非常惹味 仲有薯仔沙律

老太太特色肥牛 +老太太特色瘦牛
牛肉厚薄適中 !

服務員烤的蘑菇拼盤!
吃到蘑菇的原汁原味 好多汁

最後仲有海帶湯

食到最後差啲食唔晒

• 牛肉海帶湯
  • 老太太特色肥牛
  • 老太太特色瘦牛
今日同朋友聚一聚慶祝生日, 朋友話想食下燒肉好耐無食過, 咁岩見到佢有個套餐半價我地就book 左位啦呢個極上牛肉二人份套餐包左好多種牛肉部位和配菜老太太特色肥牛 & 老太太特色瘦牛這道菜的肥牛肉質鮮嫩,脂肪分布均勻,入口即化。我仲配埋生菜同前菜一齊食tim!雪花肋條 &澆汁橫隔膜雪花肋條的脂肪分布如雪花般均勻,肉質細膩,口感豐富。橫隔膜肉質較為緊實,富有嚼勁。香翁鳳梨牛排這道菜將牛排與鳳梨結合,創意十足。牛排肉質鮮嫩多汁,鳳梨的酸甜味道中和了牛肉的油膩.又或者直接當係燒菠蘿都得~蘑菇拼盤蘑菇拼盤包括多種新鮮蘑菇, 我地唔小心燒到燶左, 店員仲好有心機咁幫我地剪走, 我係香港咁耐都未試過有呢個服務牛肉海帶湯這道湯品清淡可口,牛肉的鮮味與海帶的清香完美結合。湯入面勁多海帶! 冷麵冷麵口感彈牙,份量十足! 酸酸甜甜, 這道菜在整個套餐中起到了很好的解膩作用。整體而言, 這份極上牛肉二人份套餐整體來說非常豐富,會推薦給其他朋友們~

呢個極上牛肉二人份套餐包左好多種牛肉部位和配菜

老太太特色肥牛 & 老太太特色瘦牛
這道菜的肥牛肉質鮮嫩,脂肪分布均勻,入口即化。
我仲配埋生菜同前菜一齊食tim!

雪花肋條 &澆汁橫隔膜
雪花肋條的脂肪分布如雪花般均勻,肉質細膩,口感豐富。
橫隔膜肉質較為緊實,富有嚼勁。

香翁鳳梨牛排
又或者直接當係燒菠蘿都得~

蘑菇拼盤

2024-08-13
慶祝紀念
生日
2024-06-25 5510 瀏覽
喺openrice搵咗吓燒肉,發現咗呢間過江龍燒肉店,於是趁臨入黑未需要排隊就入咗去~好彩我哋六點前已經入座,到夜晚六點零幾乎已經滿座🤭本身都諗住睇吓有冇套餐叫,先知原來咁啱有半價優惠😱極上牛肉二人餐五點至七點前離座都係$298仲要免加一😨所以我哋諗都冇諗直接叫咗,啱唒我哋牛魔王食😋等嘢食嘅時候可以食住啲前菜先😋沙律菜幾新鮮,薯蓉甜甜地好好食👍🏻唔夠亦都可以再加套餐首先嚟咗個牛肉海帶湯,海帶超級無敵多😂飲咗兩大碗仲有淨👍幾暖胃又開胃然後我啲牛牛好快都到左😍肥牛嘅油脂分布得幾好,本身仲擔心會好肥,點知食落半肥瘦啱啱好!唔會韌亦都唔會好油膩👍瘦牛雖然脂肪唔多,但係食落都好軟腍,經醃製過唔使點其他醬汁都好夠味,同時亦都食得出牛嘅香味😋雪花肋條牛味好濃,口感唔錯,而且嫩滑多汁😋汁燒橫膈膜比較厚身,食落有啲咬口更加好食,非常適合包菜食👍🏻就算包咗菜,加咗蒜片同辣醬都唔會掩蓋咗牛本身嘅香味呢個真係打卡一流🤣賣相已經好吸引,加上本身都鍾意食燒菠蘿!原來呢個配搭係有根據嘅~菠蘿同牛一齊食除咗可以解膩,亦都可以喺燒肉嘅時候令牛變得更加嫩!雖然牛扒睇落好瘦,但我哋將菠蘿放喺牛上面燒,食落牛扒除咗有鳳梨嘅甜

好彩我哋六點前已經入座,到夜晚六點零幾乎已經滿座🤭

汁燒橫膈膜
雪花肋條

雪花肋條牛味好濃,口感唔錯,而且嫩滑多汁😋
香翁鳳梨牛扒

呢個真係打卡一流🤣賣相已經好吸引,加上本身都鍾意食燒菠蘿!原來呢個配搭係有根據嘅~菠蘿同牛一齊食除咗可以解膩,亦都可以喺燒肉嘅時候令牛變得更加嫩!雖然牛扒睇落好瘦,但我哋將菠蘿放喺牛上面燒,食落牛扒除咗有鳳梨嘅甜味,亦都唔會硬或柴👍🏻唔錯!
冷麵

燒唒啲牛同埋菇我哋先開始食冷麵,因為冷麵係唔錯嘅解膩之選😝冷麵酸酸辣辣而且好彈牙,唔錯,份量亦都好大碗😉
唔使$300兩個人食到飽唒性價比高,優惠完結前一定會再食多次🤣
汁燒橫膈膜
香翁鳳梨牛扒
2024-05-27 4329 瀏覽
現時食燒肉大部分都係用普通鐵板火爐,但「西塔老太太」竟然係用碳,烤製出的肉更加香濃店鋪為地鋪,十分方便,裝修光猛,座位亦舒服有大量前菜提供,而且全部都係免費任添! 特別推行薯仔沙律!!薯蓉好細膩,入口順滑,略帶甜味,好開胃!!!!有多款特色醬料,「秘製麻醬」好出色,有濃濃麻香味,咸甜味道各半,配上烤肉,味道一流🥢老太太特色瘦牛牛肉非常嫩滑,入口後會散發出淡淡的牛肉香氣。透過燒烤,牛肉的鮮甜味更加突出,每一口都能感受到肉質的咀嚼感🥢特味牛五花調味甜辣,能夠帶出牛肉的鮮味,肉質鮮嫩多汁,肥瘦分佈均勻,烤熟後,肉質更加鮮美,配上生菜和泡菜,味道濃而不膩🥢檀香小肋條切割得細薄,經過燒烤後,肉質嫩滑多汁,肋骨上的肉與檀香調味完美融合,外層裹上少量芝麻和黑椒,味道更香🥢秘製豬排肉嫩多汁,外層經過燒烤後形成一層香脆的外皮,內裡保持著豬肉的鮮甜,豬排上的調味料為其增添了一份特別的風味🥢牛肉石頭拌飯牛肉的肉汁滲入飯中,讓飯粒吸收了牛肉的香味和口感,拌飯有多款蔬菜,令整體口感豐富,配上特制的辣醬,味道更為惹味 🥢老太太海鮮蔥餅蔥香四溢,海鮮蔥餅外層酥脆,內裡則充滿著豐富的海鮮味道和蔥的香氣,每一口都能品嚐

店鋪為地鋪,十分方便,裝修光猛,座位亦舒服

🥢老太太特色瘦牛

🥢特味牛五花

🥢檀香小肋條

🥢秘製豬排

🥢牛肉石頭拌飯

🥢老太太海鮮蔥餅
蔥香四溢,海鮮蔥餅外層酥脆,內裡則充滿著豐富的海鮮味道和蔥的香氣,每一口都能品嚐到海鮮的鮮美,口感層次豐富
2024-05-25
2024-10-21 474 瀏覽
同朋友唱完k就去隔離新文華中心食個燒肉先👅適逢依家佢哋有周年優惠,我哋就order咗個二人餐,都幾夠食㗎!前菜方面有沙律,蘿蔔,薯蓉等等,我最鍾意佢個薯蓉🤤 好綿滑。😋佢呢個麻醬好香濃,鍾意麻醬嘅人一定要試吓。😋牛肉海帶湯好清,海帶份量好多,一人可以飲兩碗😋 肉類方面包括特色肥牛,特色瘦牛,雪花肋條,鳳梨牛排,辣雞腿肉。牛肉入口軟腍,牛肉味重。辣雞腿肉嫩滑,唔會太辣。鳳梨牛排比較特色,食得出係鮮鳳梨唔係罐頭菠蘿,個牛排燒到咁上下,用返鉸剪剪到細細塊。😋白蘑菇有六大嚿,燒腍咗之後好鮮,啲菇汁好甜。😋地方都闊落,而且唔臭油煙味,食完燒肉都唔會一陣味。
同朋友唱完k就去隔離新文華中心食個燒肉先👅

佢呢個麻醬好香濃,鍾意麻醬嘅人一定要試吓。😋

牛肉海帶湯好清,海帶份量好多,一人可以飲兩碗😋

牛肉入口軟腍,牛肉味重。

辣雞腿肉嫩滑,唔會太辣。

白蘑菇有六大嚿,燒腍咗之後好鮮,啲菇汁好甜。😋

地方都闊落,而且唔臭油煙味,食完燒肉都唔會一陣味。

1️⃣ 烤活鰻魚 鰻魚肉厚身,口感爽脆,完全冇腥味‼ ️不過間中食到細刺,小朋友食要小心d。2️⃣ 老太太特色肥牛🥓食材肉眼可見的新鮮,油脂紋理豐富,烤得外焦裡嫩,搭配特色麻醬更加好食❕3️⃣ 老太太特色瘦牛🥩肉味濃鬱,比牛肉嫩少。搭配生菜&泡菜,整個生菜包肉。4️⃣ 雪花牛大力🥩肉感較重,口感有嚼勁。燒完都不嚡,咬落去滿滿肉汁。5️⃣ 牛肉腸🍖6️⃣ 嫩豆腐湯(配白飯)🫕🍚超濃郁的豆腐泡菜湯,微辣,好岩餸飯。7️⃣ 烤蘑菇烤完完全不乾,爆多汁,但就有少草青味。🌟秘製麻醬一定要試試呢配搭,真的很好好食‼ ️現烤鮮肉搭配秘製麻醬,味道更加昇華。———————————————————————✅呢個價錢這麼多野食,仲要質素不差,cp 值真是真高‼ ️✅全程有員工幫手烤,亦不會烤焦,自己完全不洗郁手,服務態度仲要好好‼ ️
1️⃣ 烤活鰻魚

2️⃣ 老太太特色肥牛🥓

3️⃣ 老太太特色瘦牛🥩
肉味濃鬱,比牛肉嫩少。搭配生菜&泡菜,整個生菜包肉。

4️⃣ 雪花牛大力🥩
肉感較重,口感有嚼勁。燒完都不嚡,咬落去滿滿肉汁。

5️⃣ 牛肉腸🍖

6️⃣ 嫩豆腐湯(配白飯)🫕🍚
超濃郁的豆腐泡菜湯,微辣,好岩餸飯。

7️⃣ 烤蘑菇
烤完完全不乾,爆多汁,但就有少草青味。

🌟秘製麻醬
———————————————————————
✅呢個價錢這麼多野食,仲要質素不差,cp 值真是真高‼ ️

2024-10-02 641 瀏覽
今日嚟到尖沙咀發現呢間過江龍烤肉店😋即刻入去試下!一入餐廳好快決定叫個極上牛肉二人份,試哂幾款肉。尖東地段食燒肉398 兩個人好抵食!😁未開始燒肉 先有幾款前菜👍🏻有沙律菜、生菜(可以留返包住燒肉食😛)、泡菜、韓式醃芽菜…醬料都有特別嘅組合:花生醬+醬油+蔥😂食落幾香 似麻醬味老太太特色瘦牛唔鐘意太油膩嘅就岩哂,燒出嚟都唔會太靭老太太特色肥牛食完瘦肉 試下肥牛 同樣出色👍🏻肥肉比例6:4 ,肥瘦均勻。燒到有啲焦最正,成塊食都唔膩。雪花肋條成晚最愛😍,肥瘦比例適中,烤肉味道都夠濃香翁鳳梨牛排牛排厚身,肉味較濃,口感似橫膈膜。再配埋菠蘿夠哂fresh 平衝返燒肉嘅味道澆汁橫隔膜最有肉味。醃料同上面啲肉一樣都入味👍🏻牛肉海帶湯足料 有好多牛肉絲海帶,上枱時出曬煙,一上枱儘快飲碗熱湯☺️冷麵酸酸地,幾開胃。入餐廳前仲流緊汗,即刻食兩啖降降溫。好岩配燒肉。店員好好,見我地兩個人,上湯同冷麵果陣就幫手分兩碗裝,唔使自己分👍另外我哋燒咗一個鐘頭多啲,都換咗三次網,服務周到。可以encore 👏🏻
今日嚟到尖沙咀發現呢間過江龍烤肉店😋即刻入去試下!

未開始燒肉 先有幾款前菜👍🏻
有沙律菜、生菜(可以留返包住燒肉食😛)、泡菜、韓式醃芽菜…
醬料都有特別嘅組合:花生醬+醬油+蔥😂食落幾香 似麻醬味
老太太特色瘦牛
唔鐘意太油膩嘅就岩哂,燒出嚟都唔會太靭

雪花肋條
成晚最愛😍,肥瘦比例適中,烤肉味道都夠濃
香翁鳳梨牛排
澆汁橫隔膜
最有肉味。醃料同上面啲肉一樣都入味👍🏻

2024-09-27 555 瀏覽
今日嚟到呢度食韓式燒烤餐廳嘅環境設計簡約乾淨,營造出舒適嘅氣氛。枱與枱之間嘅距離恰到好處,提供咗足夠嘅私人空間。適逢佢哋有周年慶祝二人餐,就叫咗佢哋嘅二人套餐啦。叫完個二人餐冇幾耐,店員就已經已經送上開胃小菜同醬汁。醬汁種類非常之多,有孜然粉,辣醬,花生芝麻秘製醬汁,燒肉醬等。首先嚟嘅就係牛肉海帶湯,一上場就滾住咁樣上枱,如果冬天嚟真係好正,熱辣辣,暖笠笠。飲完湯之後,啲新鮮嘅牛肉雞肉食材就已經鋪滿成張枱。餐廳主打韓式烤肉,肉質鮮嫩,選擇多樣,烤完之後香氣四溢,肉汁豐富。醬料亦相當出色,特別係他們自家製嘅花生芝麻醬 ,鹹香濃郁,完美提升咗肉嘅味道。餐廳仲提供多款小菜,例如蘿蔔泡菜,薯蓉,沙律,蒜頭同生菜。由於我哋好鍾意將啲肉夾住啲生菜嚟食,食完啲生菜,店員都會幫我哋refill。服務方面,店員親切友善,會細心介紹每款肉類嘅最佳烤法,亦會幫忙照顧烤爐嘅火候,仲會不時幫我哋換下個烤網同斟茶。總括而言,呢間烤肉餐廳環境乾淨,食物份量足,兩個人就啱啱好啦。喺尖沙咀同朋友食飯,又可以多一個選擇。

適逢佢哋有周年慶祝二人餐,就叫咗佢哋嘅二人套餐啦。

2024-09-26 538 瀏覽
❣️呢間內地人氣燒肉店👵🏼西塔老太太,以特色泥爐燒烤同埋貼心燒肉服務吸引咗好多人去食👩‍🍳 係內地深圳多間分店,而香港尖沙咀亦都開咗一間分店,燒肉質素同服務一流,值得一試👍🏻❣️今次係試一試4人餐🧑‍🧑‍🧒‍🧒 一入座會即上多款韓式小菜🫑&麻醬&醬料🫙,每一枱全程會有專人負責燒肉,坐定定等食就得😋 店員會先燒脂肪比較多嘅🐮牛五花、雪花肥牛、牛肋條等,之後會燒豬五花🐖、豬頸肉、牛肉腸、菇類🍄‍🟫等,四人餐可以食到多款肉類🥩,全部肉類非常新鮮✨🌟4 人精品泥爐烤肉套餐 🍴套餐包招牌烤肉、熱銷烤肉、特色小菜/菜類🍄‍🟫、主食🍜同埋各款韓式小菜🥬

🌟4 人精品泥爐烤肉套餐
國內極受歡迎的烤肉店係尖東開左間,今日趁天氣涼涼地就同朋友去試下,而且仲見到鋪頭做緊周年慶優惠,有2人或4人餐,非常抵食一坐低店員馬上奉上前菜,款式好多,有生菜、沙律菜、泡菜、醃蘿蔔、薯仔沙律同生蒜粒,食完仲可以任添⭐️周年慶二人套餐⭐️老太太特色肥牛.老太太特色瘦牛雪花肋條.鳳梨牛排特味雞腿肉.白磨菇.海帶湯套餐好豐富,牛肉有4款招牌老太太肥牛同瘦牛都切得薄薄的,同樣軟嫩,肥牛更多一份油香,雪花肋條肉質軟腍,鳳梨牛排嘅擺盤都好吸引,卷起嘅牛排打開好大片,燒起上黎肉味香濃,配埋菠蘿一齊食仲可以一解油膩另外最吸引嘅係熱辣辣嘅海帶湯,湯品極多海帶,味道清新,一邊燒肉一邊飲湯幾正

⭐️周年慶二人套餐⭐️
老太太特色肥牛.老太太特色瘦牛
雪花肋條.鳳梨牛排
特味雞腿肉.白磨菇.海帶湯

套餐好豐富,牛肉有4款

2024-09-22 590 瀏覽
上次經過尖東見到喱間西塔老太太做緊優惠價,七點前離座既話2人餐只需288, 今日同朋友專登過黎試下。二人餐有以下菜式:**肥牛同瘦牛**:肥牛睇落係幾肥,但燒左之後反而剛剛好,變得冇咁肥膩,夾埋生菜食好清新👍🏻瘦牛就食肉味為主,建議可以點餐廳特製嘅芝麻醬。**雪花肋條**:大細適中,岩包生菜**鳳梨牛扒**:鳳梨牛扒特別啲,菠蘿放喺隔離可以順便燒埋,肉質夠淋。**白蘑菇**:店員對燒蘑菇有種執著,過黎睇左好多次,反轉燒到蘑菇出哂汁後先可以食,菇汁清甜幾好味👍🏻。**特製雞腿肉**:辣辣地好惹味,雞腿肉嫩口配孜然粉有串燒嘅風味。**海帶湯**:海帶湯就味道正常,裏面有少少牛肉,作為配燒肉飲嘅湯都算係幾夾,夠清淡😚韓燒二人餐食完都幾飽,算係物超所值,店員幾有heart,冇晒水就會即刻加水完全唔使叫,值得一試。

二人餐有以下菜式:

**肥牛同瘦牛**:

**雪花肋條**:
大細適中,岩包生菜

**鳳梨牛扒**:
鳳梨牛扒特別啲,菠蘿放喺隔離可以順便燒埋,肉質夠淋。

**白蘑菇**:

**特製雞腿肉**:

辣辣地好惹味,雞腿肉嫩口配孜然粉有串燒嘅風味。

**海帶湯**:

2024-09-22 480 瀏覽
今日我同朋友去咗尖東一家網燒烤肉店,聽講佢哋喺中國內地已經有超過70間分店,真係相當受歡迎!我哋叫咗周年二人優惠套餐,價錢只係$288,真係好抵食,因為食物份量相當足夠。一入去,餐廳環境非常乾淨,座位間隔都好舒服,令我哋一坐低就感覺好放鬆。服務員態度都非常好,笑容滿面,令我哋好快就有食物上桌。首先,上嚟嘅係兩碟前菜,包括泡菜蘿蔔同醃蘿蔔,仲有柚子汁沙律。泡菜蘿蔔酸酸辣辣,食落去開胃,醃蘿蔔則清脆可口,搭配住柚子汁沙律,真係好清新。主要肉類方面,套餐裡面有鳳梨牛扒、雪花牛肋條、肥牛、瘦牛以及香辣味雞肉。鳳梨牛扒煎得剛好,牛肉鮮嫩,配上香甜的鳳梨,味道真係好出色。雪花牛肋條則更係唔可錯過,肉質滑嫩,脂肪分布得剛剛好,入口即化!肥牛同瘦牛都好好味,配合燒烤醬汁,味道更加豐富。而香辣味雞肉就充滿香料味,辣度適中,讓我哋一口接一口停唔落手。除此之外,套餐仲有生菜同白蘑菇,這些配菜可以搭配肉類,一起食更加健康。另外,套餐還有一碗海帶牛肉絲湯,湯底清淡,但味道卻十分鮮美,食完燒烤後喝一口湯,真係太舒服了!值得一提嘅係,餐廳提供的大麥茶真係好好飲,清爽無負擔,襯住燒烤食,真係一流。飲完之後,整個人感覺

值得一提嘅係,餐廳提供的大麥茶真係好好飲,清爽無負擔,襯住燒烤食,真係一流。飲完之後,整個人感覺都唔會太膩。
2024-09-18 564 瀏覽
今晚去左尖東附近行街 想係附近揾間燒肉食下上網見到呢到好抵食 見到有個$288既二人餐 決定同朋友一齊去試試佢佢個location附近唔算好旺 但餐廳非常之旺場夜晚六點半已經接近爆場 睇黎好受顧客歡迎今次同朋友嗌左個二人餐試 上菜速度好快啲肉既份量比得岩岩好 二個人食岩岩好🐮 老太太特色肥牛肥牛切成薄薄一片 肥肉部分唔會太多肥肉同肉既比例岩岩好 牛油味非常之香夾埋生菜食 一啲都唔會覺得太油膩🐮 老太太特色瘦牛雖然佢係瘦牛 但一啲唔鞋唔韌食落牛味好濃郁 每塊都薄薄地 好快就食哂落肚🤣🐮 雪花肋條切成一條條形狀既雪花牛肋條切成條狀 令到成件好有咬口牛肋條有小小肥膏位 食落充滿住肉汁😍🐮 香翁鳳梨牛排牛排非常大塊 厚度適中 唔會好容易燒到鞋哂😋呢塊薄薄地 好岩夾埋蒜頭 泡菜一齊食鳳梨係新鮮鳳梨黎 非常新鮮連埋啲一齊燒埋黎食 無得輸啊😋🐔 特味雞腿肉(辣) 雞腿肉切成一條條既形狀 切成一啖可以食到既size呢個大細 好容易就可以燒到外脆肉嫩既程度辣味偏向甜辣既味道 唔食得辣既都絕對可以一試😌🍲 牛肉海帶湯海帶湯非常之足料 有海量既海帶 湯底雖然望落清清地 但非常之夠味淡淡既牛肉味 非常之解膩
今晚去左尖東附近行街 想係附近揾間燒肉食下

呢塊薄薄地 好岩夾埋蒜頭 泡菜一齊食
鳳梨係新鮮鳳梨黎 非常新鮮
連埋啲一齊燒埋黎食 無得輸啊😋
週年慶優惠二人餐

🐔 特味雞腿肉(辣)
雞腿肉切成一條條既形狀 切成一啖可以食到既size

生菜 蘑菇 可以配埋啲肉食 種類好夠多元化

🥩 週年慶優惠二人餐 $288
2024-09-17
2024-09-17 556 瀏覽
俾佢門面呃咗,以為係韓式烤肉,原來係東北Crossover韓式口味嘅烤肉。得閒無事上網搵究竟西塔喺邊- 原來就係瀋陽,又真係有一位朝鮮老太太獨創依種烤肉手法,係中國大型連鎖烤肉店。重點而家做緊周年慶二人套餐七點前埋單288!🛎️前菜任添加|薯仔沙律|泡菜|醃蘿蔔|生蒜|沙律菜|生菜|🛎️老太太特色肥牛睇落好肥,事實上烤完之後肥膏都冇咗一大半,入口尚算可以🛎️老太太特色瘦牛呢款牛比較有咬口,牛味出、油脂分布較少,不錯🛎️雪花肋條是日最喜愛牛肉部位。肋條油脂分布平均,有筋腱咬口,又有油花,食落有濃郁嘅牛香味🛎️香翁鳳梨牛排呢款牛排勝在油脂分布平均、啖啖肉、醃料唔算重手,重現牛肉原味,配上生蒜生菜一起吃,口感一流。*燒鳳梨甜甜酸酸的也很不錯*🛎️特味雞腿肉(辣)10小辣都食唔到嘅我食呢個唔覺得辣,OK🛎️白蘑菇原材料鮮味十足🛎️牛肉海帶湯喜歡他的湯渣,有大量海帶,中和膩感總結/店舖人員爽利有幹勁,網面污糟咗會提供新的給你,食物質素也不錯,記得七點前埋單!下次嚟可以試白鱔
重點而家做緊周年慶二人套餐七點前埋單288!

🛎️前菜任添加
|薯仔沙律|泡菜|醃蘿蔔|生蒜|沙律菜|生菜|

🛎️老太太特色肥牛
睇落好肥,事實上烤完之後肥膏都冇咗一大半,入口尚算可以

🛎️老太太特色瘦牛
呢款牛比較有咬口,牛味出、油脂分布較少,不錯

🛎️雪花肋條

🛎️香翁鳳梨牛排
*燒鳳梨甜甜酸酸的也很不錯*

🛎️特味雞腿肉(辣)
10小辣都食唔到嘅我食呢個唔覺得辣,OK

🛎️白蘑菇
原材料鮮味十足

🛎️牛肉海帶湯
喜歡他的湯渣,有大量海帶,中和膩感

總結/

1972 瀏覽
白蘑菇
前菜任添
白蘑菇
  • 雪花肋條
  • 香翁鳳梨牛排
👀👀今日同老公行尖沙咀影靚相嘅時候,發現一間近噴水池位置的烤肉店,店舖嘅名深深吸引我“西塔老太太烤肉”啱哂作為今晚的晚餐📜店外看看餐牌7點前可享週年二人餐優惠$288,更有四人套餐任君選擇!📜🔥♨️環境:地方寬敞,燈光柔和,營造出溫馨用餐的氣氛,讓人感到放鬆和舒適。以傳統嘅木質結構為主,增添了一種懷舊感,座位較為寬敞,適合家庭聚會或朋友聚餐,也可見設置vip房,提供私密用餐的體驗!👩🏽‍🦱🧑🏼‍🦰👩‍🦰👱🏿‍♂️特別一提~店舖使用炭爐,炭火的香氣更為每道菜增添獨特的煙燻味♨️♨️♨️😍週年優惠二人餐😍🐮老太太特色肥牛:望落肉質好似好肥,但油脂在高温下融化,極香口,入口不覺肥!🐮🐮老太太特色瘦牛:雪花紋分佈平均,油脂豐富,烤過程中散發出濃郁嘅肉香,配搭調味料一同入口,令人垂涎!🐮🐮🐮雪花肋條:每件牛肋肉牛味濃郁,口感軟糯,正!🐮🐮🐮🐮香翁鳳梨牛排:厚厚嘅牛排,入口即隔,完全唔會有渣嘅感覺,原汁原味已經好好食!🐮🐮🐮🐮🐮特味辣雞腿肉:雞肉嫩口超滑,辣辣地夾埋生菜及其他配料~非常有口感!🐮🐮🐮🐮🐮🐮白蘑菇:烤後的白蘑菇非常清甜可口!🐮🐮🐮🐮🐮🐮🐮牛肉海帶湯:深褐色的牛肉海帶湯,牛肉絲和海帶混合,湯面上

😍週年優惠二人餐😍

🐮🐮🐮雪花肋條:每件牛肋肉牛味濃郁,口感軟糯,正!

🐮🐮🐮🐮🐮🐮白蘑菇:烤後的白蘑菇非常清甜可口!

🐮🐮🐮🐮🐮🐮🐮牛肉海帶湯:深褐色的牛肉海帶湯,牛肉絲和海帶混合,湯面上漂浮一層油脂,海帶鮮香和牛肉絲形成完美的配搭,每一口都充滿層次感!

調味料:提供好幾碟凍小食包括:泡菜絲、粟米薯蓉、酸蘿蔔、蒜頭粒、雜菜沙律及生菜等……仲可以無限添加!

🐮🔥♨️總結:這餐烤肉令我們烤得非常滿意!😍🤩🥰
2024-09-09