2019-10-25 114 瀏覽
早幾日去咗灣仔行街嗰陣,諗住搵啲嘢食下啦就上左OpenRice搵啦,就見到呢間十一冰室就係呢附近,咁我哋就決定就去試下la。見佢鋪頭同埋啲嘢食都幾吸引,咁其實佢舖頭好易搵,入到去啲侍應都好好招呼咁,安排左我哋坐咗對街嘅兩個位度。咁我哋一個就揀咗個牛柳粒意粉嘅午餐,一個就叫一個炸脾薯角嘅下午茶。另外加左一個三條ge腐皮卷,飲品就揀左凍朱古力咖啡同佢新出嘅秋天特飲雪梨水。佢啲嘢都係新鮮整,所以都等左一陣咁,但係呢都見佢出嗰啲嘢食好新鮮熱辣,同埋好有誠意。最令人驚訝係牛柳粒意粉啲意粉係有炒過仲有啲菜添!啲牛柳粒份量都好充足,食得好滿足。而個炸脾好大份,食落脆卜卜。咁最尾嗰兩杯飲品都好唔錯,雪梨水真係好滋潤,又足料,而個朱古力咖啡都好香好有朱古力味。我覺得係灣仔食到呢個質素嘅餐廳都真係唔多,所以有機會可以去試吓㗎!

2019-10-19