2022-08-19
香港曾經係一個好有人情味嘅地方,但由於個個都生活忙碌,好多人已經忘記咗人情味呢樣嘢,而且壓力爆煲嘅香港人,好多時候淨係識得趕時間,忘記身邊一切所有嘅事物同美好嘅風景。但係呢一間茶餐廳,好代表到舊香港嘅特色,姐姐佢哋都好好人,好有人情味。睇返啲舊相先記得呢個地方,亦都因為咁我特登要喺度寫食評。嗰日我留咗個銀包喺架車度,自己一個人,又唔知點算,同姐姐講話跌咗個銀包,佢話搵日再俾返錢佢,我嗰日叫咗一個腿蛋治家底同埋一杯凍奶茶。我心裏面喺度諗真係勁唔好意思,係咁打俾朋友睇吓邊個喺附近幫我俾咗錢先。好彩最後有個朋友過嚟救我。其實都幾感動,香港仲會有邊個餐廳聽你廢噏,以為你食霸王餐。姐姐呢一個表現好值得嘉許,我願意為佢帶1000字食評😂 (講吓笑點會寫到咁多啊)講返個腿蛋治先,個火腿就冇乜特別嘅,但係個蛋就好出色,佢做得好好,好厚,好重蛋香味。有落去個麵包仲要脆脆地,真係好代表到茶餐廳既特色。佢個奶茶都好香,紅茶味好重,係代表香港奶茶嘅味道。我之後都再會去食㗎!啲嘢都唔差,最重要嘅係姐姐喺度🌺
佢個奶茶都好香,紅茶味好重,係代表香港奶茶嘅味道。
我之後都再會去食㗎!啲嘢都唔差,最重要嘅係姐姐喺度🌺