2017-09-24
近期,因為紅磡嘅港式漢堡包店「裝修」停業,令港式漢堡包再次抬頭成為近期流行。不過,如果你都想食傳統港式手打漢堡包?我哋發現喺筲箕灣嘅味口福都係一個值得推薦嘅選擇!其實味口福都唔係咩新店推介,早係幾年前已經登陸太安樓,再到灣仔,今日就進駐到筲箕灣。招牌炸雞脾呢個炸雞髀係罪惡嘅首選,但點罪惡都好,記住連皮食(我A姐話嘅)!!!炸到好酥脆,皮薄肉厚,勁多雞汁,夠晒juicy!小食拼盤拼盤有齊炸薯角、炸洋蔥圈、炸芝士薯波、炸魚柳同炸雞全翼。用上龍脷柳製成嘅炸魚柳,夠晒厚身同啖啖肉;而我A姐最鍾意就係呢個炸雞翼,同樣係外脆肉滑,正!手打牛肉漢堡介紹完咁多小食,又點少得招牌嘅手打牛肉漢堡呢!M佬仲特登追加多塊牛肉同煙肉,令到個包有好多層,我A姐想一啖啖落去都唔得,因為真係好足料㗎!手打牛肉嘅賣點就係唔乾,咬落勁多肉汁,配合埋黑椒醬,令到漢堡嘅味道更加吸引。鮮茄焗豬扒飯炒飯底嘅焗飯,份量唔少,仲有3大塊豬扒,肉質唔會死實,鮮茹夠晒鮮甜,唔錯。
招牌炸雞脾
招牌炸雞脾