2017-10-25
咁啱係附近做完service想搵間鋪食下野 但商場入面好多都係連鎖食肆 而咁啱又見到呢間拉麵 門外裝修好日式 仲要門口有好多人 好似幾好 就排隊試下啦 當時已經6點半 但都要等下位先有得食不過好快就有位原來都有好多種拉麵揀架見門口宣傳緊期間限定既檸檬豚肉拉麵($78)點都要試下啦豚肉湯底味濃 又唔會太油太膩 加上煙韌而且容易掛湯既麵條 好味面頭有三塊檸檬片 可以自己控制酸度 檸檬酸可以中和一下 為呢碗拉麵帶黎清新既感覺灸燒豚肉當然係重點 唔單止厚身大件 而且肥瘦適中 又燒得好入味 有小小焦香 朋友點左祭燒豚肉味玉拉麵 都好吸引湯底濃厚 點了少油 果然少了油膩感 麵條都好爽滑 豚肉同樣入口即溶 溫泉蛋為最驚喜 流心之餘 蛋味濃郁 蛋黃配合麵條一齊食為一絕奇另外都試左蘋果梳打 酸酸甜甜幾開胃 又大枝 兩個人share就啱曬啦抹茶雪糕更係必點 抹茶同牛奶match得勁好 又唔會太甜 加上同抹茶最夾既紅豆 又裝係好靚既碗上 成個甜品簡直係完美
原來都有好多種拉麵揀架