2022-07-03
最近人氣新開嘅海鮮任食既「鍋卷鳴門 」火鍋店,好多人都話要試試,我今次試咗「下忍之卷套餐」$468。餐廳安排我哋坐近魚缸位置,去拎海鮮真係方便又快捷✨✨勁大個魚缸放滿哂海鮮,非常之有驚喜💕😊🐚海鮮類🐚有賴尿蝦、鮑魚、九節蝦、海螺、蜆、聖子、青口、蠔🦪,可以任夾,全部都係游水海鮮好生猛,賴尿蝦好大隻,蝦🦐扎扎跳,鮑魚仲係咁郁添,好大隻💕✨✨揀左個鴛鴦鍋湯底,一半係沙白蜆湯底(另加$58), 唔會蓋過海鮮嘅味道,火鍋煮既鮑魚,煮完仲係好大隻,好爽口彈牙✨✨特別喜歡賴尿蝦好大隻又厚肉~夠爽口,另外可以加錢食松葉蟹🦀或龍蝦🦞等✨另一半嘅湯底揀咗壽喜燒,壽喜燒湯底甜甜地😋用來滾牛肉岩哂吖,牛口可以選牛板腱及牛小排,仲有日本產豚肉、雞肉。✨仲有炸物/刺身/菜類/丸/腸仔/公仔麵等選擇。✨刺身好新鮮,有三文魚、油甘魚、帶子等。不過我今次係主打食海鮮唔會食咁多熟食啦😚🥤飲品及啤酒🍻有好多款手工啤酒飲,有熱情果啤酒🍻,可以試試😍選擇都幾多有好多樽裝汽水、熱茶、咖啡。雪糕🍦雪糕仲有Häagen-Dazs、Movenpick、好多款揀🤪真係食得好開心吖😍😋
🐚海鮮類🐚
✨仲有炸物/刺身/菜類/丸/腸仔/公仔麵等選擇。
🥤飲品及啤酒🍻
雪糕🍦