2022-06-20
#pb食在尖沙咀人氣明星居酒屋🔥召喚各位鏡粉、錯粉🥳 今次要介紹呢間由AK兄弟、Jer、肥仔開嘅串燒店😍 佢位於尖沙咀 位置非常方便👍🏻 一開個陣搶住book 真係好誇張🤣 有興趣嘅人可以上網book 訂位費每人$150🤪 店內大約有12張枱 我地好好彩坐到好似房咁嘅靚位❤️ .佢有最低消費 晚市每位$500 午市每位$300🤪 食物主打串燒 另外仲有其他燒物、卷物、鍋物😋 串燒主打雞肉串燒 價錢$38-$128不等👍🏻 🔹月見雞肉棒🥚每次食串燒都必叫🤪 雞肉肉質唔會好實 配埋蛋汁食好香😋🔹燒雞皮🐣夠哂邪惡🤪 食落外脆內軟 有少少脆到好似薯片咁👍🏻🔹豚肉露筍串 🐷推介❤️ 咬落超juicy😍 豚肉露筍都唔會好乾身😋🔹鹽燒豚肉腩串🐷推介❤️ 燒得剛剛好 唔會太鞋😍 用左豚肉腩 肥瘦適中😋 咬落有少少油分👍🏻🔹鹽燒雞肉串(梅 / 柚子胡椒 / 明太子)🐣推介❤️ 佢有三款味道 推介梅味 & 柚子胡椒😋 呢兩款比較濃味 配埋雞肉食幾好👍🏻 明太子味就相對失色 食唔出咩特別味😐🔹雞皮稻庭烏冬🍜呢款雞皮唔會炸嘅 所以唔係脆卜卜嘅口感🤪 不過都幾大塊👍🏻 稻庭烏冬夠幼身、夠滑😋🔹牛油果軟殼蟹卷🍣有4大舊
人氣明星居酒屋🔥
🔹鹽燒豚肉腩串🐷
🔹鹽燒雞肉串(梅 / 柚子胡椒 / 明太子)🐣
🔹雞皮稻庭烏冬🍜
🔹牛油果軟殼蟹卷🍣
有4大舊 全部都好厚切👍🏻 中間軟殼蟹份量都幾多 舖面有牛油果、少少魚子醬😋
🔹九龍球🍡
黎到必叫嘅甜品😍 限定每日10客 book枱嘅時候要講明😆 不過食完有少少失望 因為冇咩特別🤣 純粹係水果 + 大菜糕球😐 生果包括火龍果、藍莓、提子、啤梨、菠蘿 配埋黑糖蜜食🤪
🔹柚子酒🍶
幾清新😍 配串燒飲唔錯👍🏻
整體✨ 食物質素唔錯 比想像中好😋 不過始終係明星餐廳 所以定價都偏高🙈 同埋一開果陣真係要預早好多book枱 所以值唔值得去就見人見智啦🤪
影の鳥
尖沙咀亞士厘道9至11號順豐大廈地下