2024-01-01
今日去咗深水埗一間想食好耐嘅漢堡店,叫咗一個焦脆雞堡,一個芝士漢堡,跟套餐揀咗一個炸薯條同金黃炸魚條,野飲就一枝梳打水同一罐有汽士多啤梨瑪黛茶~焦脆雞堡 食落雞肉好多汁,多汁到食到最後,紙上而仲留咗好多汁係到,但唔會濕到個包都淋曬😂配料除咗有2塊無激泰雞扒之外,仲有芝士、洋蔥、本地有機菜~自家秘製醬汁酸酸甜甜咁好開胃~芝士漢堡牛肉漢堡係mash burger嚟~漢堡扒厚薄適中,咬落有肉汁,配料有小黃瓜、洋蔥同本地嘅有機菜,秘製醬汁嘅味同雞堡差唔多,同牛肉都幾夾,唔錯炸薯條同金黃炸魚條薯條係粗薯條,啱啱炸起,好食,金黃炸魚條有少少特別,我原本以為應該係炸魚手指,原來唔係,佢口感有啲似魚蛋同魚片,食落都幾好食梳打水,有汽士多啤梨瑪黛茶梳打水係泰象果隻,好夠汽~有汽士多啤梨瑪黛茶係閣樓釀造,第一次飲,士多啤梨味好出,汽泡唔算大,而且都唔算密,飲落好順口,可以一試
焦脆雞堡
芝士漢堡
炸薯條同金黃炸魚條
梳打水,有汽士多啤梨瑪黛茶