2020-05-17
好友約生日飯, 大家都身處將軍澳, 諗住下午時間去《Beans》 唔使排咁耐。好在都係排咗五六個人。因為太受歡迎, 店員提醒用餐時間90分鐘。食品主打意粉, pizza,cakes. 各款主菜 也包括餐飲, 轉另外一些茶飲也可減$8朋友這杯餐飲選美式咖啡, 味道唔錯。芒果梳打$30, 包一款配料,揀咗椰果, 味道一般。唔算好鮮嘅果味。熱荔枝鐵觀音$32, 相反係大杯裝~ 相當有趣黃金蟹肉意粉$98, 蟹肉唔算多,不過意粉嘅醬汁很香濃, 忌廉唔會太膩 啱啱好包住每條意粉。旁邊嘅蟹蓋乾淨得以為係裝飾, 到底佢同意粉裏蟹肉有冇關係呢?手撕豬薄餅$92感覺比較細份, 餡料味道唔錯,有中式嘅味道似叉燒醬, 批底鬆脆。雲呢拿梳乎厘等得比較耐, 佢話第一次出品失敗咗, 這個是第二個。 香草味濃郁, 梳乎厘就比較塌, 蛋漿好似未完全凝固,但好有蛋香!😋👍食物出品唔算快, 所以我哋都坐耐咗,還好冇被催促。第一次到訪印象唔錯, 餐廳可以自選特色飲品, 食物也比預期中美味。
好在都係排咗五六個人。
因為太受歡迎, 店員提醒用餐時間90分鐘。
朋友這杯餐飲選美式咖啡, 味道唔錯。
熱荔枝鐵觀音$32, 相反係大杯裝~ 相當有趣
手撕豬薄餅$92
雲呢拿梳乎厘
食物出品唔算快, 所以我哋都坐耐咗,還好冇被催促。