2022-08-25
呢間新派韓國餐廳一直保持人氣,食物同飲品都好IGable,裝修簡約,地方比想像中細,只有Walk in,想試嘅朋友就要俾啲耐性啦🙂燉牛肋骨蛋包飯$178呢個係全晚最好食嘅菜式,賣相吸引,半熟蛋好滑,牛肋骨好稔好入味,牛味濃郁,醬汁甜甜地整得好好味,side dish有白蘿蔔紅蘿蔔冬菇蘆筍,d飯沾滿晒醬汁好正😋濟州柑橘無骨炸雞$108黎到韓國餐廳梗係要食炸雞啦,呢個金橘醬汁酸酸甜甜好開胃,雞肉都幾juicy嫩滑,可惜炸雞外皮唔夠脆,反而欣賞佢啲薯條同埋年糕索左啲汁估唔到都咁match,好少見年糕係用金橘汁去配搭,幾特別唔錯😆水果忌廉三文治$62可能期望太高,雖然麵包係好鬆軟,中間夾咗水果(無花果、士多啤梨、橙)無花果都幾特別,忌廉幾滑,𣎴過食落冇乜驚喜,勝在打卡靚😜士多啤梨tiramisu$68初頭以為係士多啤梨味嘅Tiramisu,但係原來並不是Tiramisu,中間係海棉蛋糕同埋士多啤梨醬同mousse,新鮮嘅士多啤梨喺外圍做裝飾,但感覺只係一件普通嘅蛋糕😬濟州柑橘特飲$68呢間餐廳嘅signature,賣相可愛,金橘加乳酪炮製而成嘅一杯特飲,入面仲有少少果肉,酸酸甜甜,ok好飲👍美
燉牛肋骨蛋包飯$178
濟州柑橘無骨炸雞$108