2022-07-18 21 瀏覽
九龍灣-Kowloon Bay一間懷舊高質既茶餐廳「公子茶座」,店內橙白設計,空間好寬敞,感覺非常乾淨,坐得好舒服。呢間茶餐廳主打招牌生煎肉餅飯,仲有cold brew咖啡☕️飲(冇錯,茶餐廳有cold brew 飲!!)平時我就唔飲咖啡既,所以都冇叫到,鍾意飲咖啡☕️既朋友仔可以試下。另外介紹下小店既故事🏠,原來店主都係一個喜歡食野既人, 所以對食物質素同服務質素都有要求。機緣巧合之下,店主接手左呢間小店,希望開一間出品好味道,大眾價錢,乾淨衛生,環境舒適,服務親民嘅食店。🌟🌟極力推薦!!🌟🌟招牌生煎肉餅飯 $58以前食過肉餅都乾乾的,所以唔係咁鍾意食肉餅,呢個飯係friend叫既,我試左一啖,覺得呢個煎肉餅飯 真係好好食!!忍不住食多佢幾啖💭黎到聞到好香呀!💭外層都係脆的!入面d肉好juicy💦,真係多汁💦而且一d都唔乾,加上上面有蔥花同油香,撈飯真係好正,而且價錢同其他茶餐廳一樣,都抵食💛💛平民恩物~滑蛋牛肉叉燒飯 $58💭係即叫即炒既,中規中矩椰汁紅豆冰 跟餐$10阿華田酷脆火山 跟餐$10💭鍾意飲呢個💛

九龍灣-Kowloon Bay

🌟🌟極力推薦!!🌟🌟
招牌生煎肉餅飯 $58
💭黎到聞到好香呀!

滑蛋牛肉叉燒飯 $58
💭係即叫即炒既,中規中矩

椰汁紅豆冰 跟餐$10
阿華田酷脆火山 跟餐$10
💭鍾意飲呢個💛
龍鳳檸樂 $22

😋整體黎講:
環境:8/10
食物:8/10
CP值:8/10
💭個招牌生煎肉餅飯真係好正,完全感受到店主既理念💛